Eski eşyalar faturaların ödenmesi için satılıyor

Yozgat’ta eski eşya alım satımı yapan Osman Karaca, vatandaşların faturalarını ödeyebilmek için evlerindeki eski eşyaları sattığını belirterek, “Vatandaş geliyor, malzeme getiriyor. ‘Elektrik faturasını yatıracağım’ diyor. Bu dönem öyle bir dönem insanlar evindeki kullanmadığı şeyleri paraya çevirme derdinde, yaralarına merhem olma derdindeler” dedi.

Yozgat’ta tezgâh açıp, antika ve ikinci el alım satımı yapan Osman Karaca, son dönemde vatandaşların faturalarını ödeyebilmek için eşyalarını sattığını kaydetti. Çeyizden hırdavat malzemelerine kadar akla gelebilecek her ürünün elden çıkarılmak istendiğini vurgulayan Karaca, şöyle konuştu:
“Köstekli saatten tutun ev avizesine varana kadar, bakırlara varana kadar, kilim, işleme, çeyiz, aklınıza ne geliyorsa her şey buraya geliyor. Vatandaş geliyor, malzeme getiriyor. ‘Elektrik faturasını yatıracağım’ diyor ve biz burada kâr marjını unutuyoruz, vatandaşın elektriği kesilmesin, doğalgazı kesilmesin düşüncesiyle. Artık o insanın derdiyle hem hal oluyorsun. Özellikle soğuk havalarda ben tek başıma burada üşüyorsam o ailenin çoluğu çocuğunu düşünerek ister istemez empati yapıyoruz, elindeki ürünleri değerini almaya çalışıyoruz. Bu dönem öyle bir dönem ki özellikle krizlerin, yoksullukların fakirliklerin olduğu dönemlerde enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde insanlar evindeki kullanmadığı ya da işte bir kenarda tuttuğu şeyleri paraya çevirme derdinde, yaralarına merhem olma derdindeler. Bizler de onlara hizmet etmeye çalışıyoruz.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :