Eşini katleden erkek ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı

15 yıldır evli olduğu katil Şeyhmus Çap tarafından 5 kurşunla katledilen Meryem Çap dosyası hakkında katil Şeyhmus Çap'a 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve başka bir suçtan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Şiddetten ölen kadınlar için dijital ortamda kurulan Anıt Sayaç'ta katledilen kadınların sayısı, her geçen gün artıyor. Meryem Çap, geçen sene erkek eş cinayeti ile hayatı çalınan kadınlarımızdan bir tanesi.

3673557-5c427d0de390d9e001a6c7933d57bd5f-640x640.jpg

Bayrampaşa'da 22 Ağustos 2023'te 15 yıldır evli olduğu 34 yaşındaki eşi Meryem Çap'ı tartışma sırasında evde bulundurduğu silahla 5 kez vurarak öldüren katil sanık Şeyhmus Çap'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Tutuklu sanık Şeyhmus Çap'ın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandığı davada öldürülen Meryem Çap'ın annesi Nuray Arslan ve babası Ağcabal Arslan da 'müşteki' sıfatıyla katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

katilin-adi-seyhmus-cap-15-yillik-esini-katleden-erkege-indirimsiz-agirlastirilmis-muebbet-verildi-ho6m.webp

ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN ANNE VE BABASINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Katil Şeyhmus Çap savunmasında, "Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Olay için çok üzgünüm. Bu olayda bir kasıtla hareket etmedim. Müşteki anne ve babadan şikayetçiyim. Ben eşimle sorunlarımı söylediğimde beni anlamadılar" ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını talep ettiği duruşmada anne Nuray Aslan ise Şeyhmus Çap'ın en ağır ceza ile cezalandırılmasını isterken baba Ağcabal Aslan ise adalete güvendiğini söyledi. Müşteki avukatının iyi hal indirimi uygulanmadan üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını isterken Şeyhmus Çap'ın avukatı ise müvekkilinin haksız tahrik hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti.

2458794152.jpg

SANIĞIN BAHANESİ: KATİL YAPILDIM

Duruşmada son kez söz verilen Şeyhmus Çap ise “Katil olmadım, katil yapıldım. Adalet istiyorum" dedi.

gjhu.jpg

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, sanık Şeyhmus Çap'ı, 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bu cezada taktiri indirim uygulamayan heyet, sanık hakkında 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak:DHA