Esendere Gümrük Kapısı'nda görevli memura saldırı düzenlendi!

Esendere Gümrük Kapısı'nda görevli memura saldırı düzenlendi!
Ticaret Bakanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Gümrük Kapısı'nda görev yapan bir gümrük muhafaza memuruna saldırı düzenlendiğini ve yaralı memurun Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Gümrük Kapısı'nda görevli bir gümrük muhafaza memuru saldırıya uğradı.

Saldırıyı Ticaret Bakanlığı duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yaralı memurun Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı duyuruldu.

Gümrük muhafaza memuruna yönelik yapılan eylemin kabul edilmez olduğunu vurgulayan bakanlık konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"EYLEMİ KINIYORUZ"

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"27 Mayıs 2025 tarihinde Esendere Gümrük Kapımızda görevini icra ederken hain bir saldırıya uğrayan Gümrük Muhafaza memurumuza yönelik menfur eylemi Ticaret Bakanlığı olarak en güçlü şekilde kınıyoruz.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren mesai arkadaşımıza acil şifalar diliyor, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kaçakçılıkla mücadeleyi kararlılıkla yürüten Gümrük Muhafaza personelimizin her zaman yanında olmaya devam edecek; saldırının failleri hakkında hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Esendere Gümrük Kapısı'nda görevli memura saldırı düzenlendi!

Kaynak:ANKA Haber Ajansı