Erzincan sallandı, deprem profesörü uyardı: 'Bu fay bölgenin en riskli sismik kuşağı'

Erzincan sallandı, deprem profesörü uyardı: 'Bu fay bölgenin en riskli sismik kuşağı'
Erzincan'ın Tercan ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Erzincan'daki depremin ardından Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey koluna dikkat çekti. Bektaş, bölge için "Bu fay bölgenin en riskli sismik kuşağıdır" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, dün merkez üssü Erzincan'ın Tercan ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 15,67 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin ardından deprem uzmanlarından peş peşe açıklamalar geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Kuzey Anadolu Fayı'na dikkat çekti, bölge için uyarılar yaptı.

Bektaş, "Kahramanmaraş-Elbistan depremlerinden sonra aktivitesini artıran bu fay bölgenin en riskli sismik kuşağıdır" dedi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, şunları söyledi:
"Erzincan-Aşkale-Erzurum istikametinde uzanan Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolu tarihsel dönemden beri suskun olup, sismik bir boşluğa karşılık gelir. Maraş-Elbistan depremlerinden sonra aktivitesini artıran bu fay bölgenin en riskli sismik kuşağıdır."

NACİ GÖRÜR DE YEDİSU FAYI'NA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Görür, "Erzincan, Çadırkaya- Tercan’da dün gece 4,1 deprem oldu. Deprem Yedisu Fayı'nın kuzeyinde ve ona paralel bir fay üzerinde. Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor" demişti.