Erkan Baş: Barış Atay'a saldıranlardan birinin Sedat Peker'le fotoğrafı çıktı!

Halk TV'de Liderler Özel Söyleşisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Barış Atay'a saldıranlar hakkında detaylı bilgi verdi. Baş, Barış Atay'a saldıranlardan birinin Sedat Peker'le fotoğrafı çıktı" dedi.

Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sunumuyla ekrana gelen Liderler Özel Söyleşisi'nin bu akşamki konuğu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş oldu. 

Gazeteci Candan Yıldız, İrfan Değirmenci ve Murat Ağrıel'in sorularına yanıt veren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Barış Atay'a saldırıda bulunanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Barış Atay'a saldıranlardan birinin Sedat Peker ile fotoğrafının çıktığına dikkat çeken Baş sözlerine şöyle devam etti: 

'Soylu bir tweet atarak Barış Atay'ı açıkça tehdit etti'

"Bize göre hedef Barış Atay ya da Türkçe İşçi Partisi değil. Hedef iktidara teslim olmayan insanlar. Onların bir temsilcisi olarak Barış'ı hedef seçmişler. Bugün olayın üçüncü duruşması görüldü. 30 Ağustos günü Süleyman Soylu bir tweet atarak Barış Atay'ı açıkça tehdit etti. 30 Ağustos'u 31 Ağustos'a bağlayan saatlerde Barış takip ediliyor. Oturduğu bir mekanda birisi gözcülük yapıyor, telefon görüşmesi var, saldırıyı gerçekleştiren daha sonra saldırının faili olarak yakalanan insanlarla ilgili. Üç kişi geliyorlar bir mekanı kolaçan ediyorlar sonra çıkışta bir ara sokakta, tesadüf ki oradaki kameraların çalışmadığı bir ara sokakta Barış'a saldırıyorlar.

ekran-resmi-2021-05-26-22-26-35.png

O saatte kameraların çalışmadığı sokakta 

(Tesadüf mü değil mi?) Tabii ki değil. O saatte o sokakta o kamera çalışmıyor. Burada önemli olan şey ne? Ben çeteden anlamam, organize suç örgütü tanımam, bilmem, milyonlarca insan gibi biz bunu bilmeyiz. Fakat ortaya çıkan bu tablo sonrasında biz bu işi takip ettik. Kadıköy ilçe örgütümüz oradaki esnafla, yurttaşla, evlerde oturan insanlarla gitti sohbet etti sadece. 'Dün burada böyle bir olay yaşandı gördünüz mü duydunuz mu biliyor musunuz?' diye.

'Saldırının bir suç örgütü olarak değerlendirilmesi için başvuruda bulunduk'

Bir milletvekiline saldırı oluyor. Olayın üstü örtülmeye çalışılıyor. İktidar medyası meseleyi başka taraflara çekmeye çalışıyor. Bizim arkadaşlarımız zorluyorlar ve sonunda kaçış güzergahınıdaki kameralardan tespit edilen üç kişi gözaltına alınıyor. Bunlar ifade veriyorlar, diyorlar ki; 'geçerken gördük omuz attı şu oldu bu oldu' diyerek sokak kavgasına çeviriyorlar meseleyi. Arkadaşlarımız saldırının bir örgüt suç olarak değerlendirilmesi için başvuruda bulunuyorlar. Bu vesileyle başvuru sırasında savcılığın HTS kayıtlarını, GPS kayıtlarını almasını sağlıyorlar. Bu kayıtları inceleyen savcı 'ortada örgütlü suç yoktur' deyip dosyayı kapatıyor.

'Savcılığın dosyaya koyduğu HTS kayıtlarından iki kişiyi daha ekliyoruz dosyaya'

Bizim arkadaşlarımız bağlantıları kendileri çıkartıyorlar. Diyorlar ki; 'şu kişi, şu saatte, şu kişi ile telefonda konuşmuş.' (Nereden alıyorsunuz bu bilgileri?) Savcılık istiyor örgütlü suç iddiasında bulunduğumuz için. Savcılığın dosyaya koyduğu HTS kayıtlarından iki kişiyi daha ekliyoruz dosyaya. Bu çok önemli kapatıyor savcılık örgütlü suç yoktur diyerek. Fakat daha sonra HTS Kayıtları görüşme kayıtları buluşmaları kameralardan dalışları toparlanmaları bu bağlantılar ortaya çıkıyor. Ve mahkemede avukat arkadaşlarımızın sorularına verilen yanıtlar üzerinden sanıkların çelişkili ifadeleri sonucunda iki kişiyi daha bu dosya kapsamına ekliyoruz. Beş kişi oluyor.

'Barış Atay'a saldıranlardan birinin Sedat Peker'le fotoğrafı çıktı'

Sokak ortasında bir milletvekiline üç kişi saldırıyor 2,5 ay sonra çıkıyor. Buradan söylüyorum savcılıklara tekrar suç duyurusu olarak kayda girsin. Araştırmalar sonucunda arkadaşlarımızın ulaştığı sonuçlar şöyle: İşin organizatörü olan ve 2:30 ay hapiste yatan kişi Kadıköy Yel Değirmeni’nde oturuyor. Erdem Karadenizin çok yakını. Erdem Karadeniz de meşhur Temel Kotil’in akrabası olan Rizeli bir aile. Sedat Peker ile yakınlığı olduğu bilinen bir ailenin yanında gözüken bir kişi. Sadece açık kaynaklardan bunu görüyoruz. Sosyal medya hesaplarına giriyorusunuz, Instagram Facebook Twitter‘na. Sedat Peker ile fotoğrafları çıkıyor. Mahalledekilere soruyoruz, 'Sedat Peker’in elemanlarıdır, adamlarıdır, onun ekibidir' diyorlar. Biz yüzde 100 böyledir diye bir iddiada bulunamayız. Fakat böyle iddialar var. Sonuçta beş kişi organize bir biçimde birbirleriyle telefonda konuşmayarak ama aynı mekanda buluşarak ya da birisi içerde otururken diğerleri oraya gelerek ama bu arada telefonla konuşmayarak ama birbirlerini tanıdıkları ilişkileri oldukları belli.

'Sedat Peker diyor ki; 'Bir milletvekilinin dövülmesi benden talep edildi'

Sedat Peker bir videosunda diyor ki; 'Bir milletvekilinin dövülmesi benden talep edildi. Başka bir milletvekili için. Göz altındayken devletin karakolunda ben avukatımı gönderdim dövdüdüm' diyor.(Fevzi İşbaşaran) Bunlar arasında bağlantı kurmayı düşünmek çok mu abes? Biz de diyoruz ki; daha önce böyle bir saldırı olmuş, Böyle bir iddia ortaya atılmış ve böyle bir ilişkiler yumağı var ortada ve bugün de başka bir benzer olayın itirafı var.

(Ne ile yargılanıyorlar?) Basit yaralama, sokak kavgası. Milletvekili olduğu için 6 ay ile 12 ay arasında ceza alacak, zaten 2,5 aylık yatarıyla çıkmış bitmiş. Muhtemelen önümüzdeki duruşmada da dosyayı kapatmak istiyor. 

"Süleyman Soylu, 'Kadıköy'de gidin kime sorsanız Sedat Peker'in adamlarıdır' dedi"

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş "Siz Peker üzerinden de Süleyman Soylu'ya bağlıyorsunuz olayı. 'Sokaktan birilerine sorduk böyle dediler' diyorsunuz. Nasıl bağlayabiliyorsunuz?" sorusu üzerine Erkan Baş şöyle yanıt verdi: "Süleyman Soylu ne dedi son programında? 'Kadıköy'de gidin kime sorsanız Sedat Peker'in adamlarıdır' dedi. Şimdi bunu da ekleyince; ben suç örgütü uzmanı falan değilim ama bunu ciddiyetle soruşturması gerekenler bu memleketin Cumhuriyet Savcıları" 

 

Etiketler :