Sedat Peker'in iddialarının odağındaki Halil Falyalı kimdir?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Halil Falyalı hakkındaki iddialarının ardından Falyalı'nın yaşamı merak konusu oldu. Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası, Falyalı'nın arşivini araştırdı.

Organize suç örgütü kurmaktan hapse girip çıkan Falyalı hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker, ''Uyuşturucunun para ticareti Kıbrıs'ta onun elinden geçiyor'' diye konuşmuştu. Peker, ayrıca Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın, Kıbrıs'ta Falyalı'nın misafiri olduğunu söylemişti. 

Halil Falyalı ise iddiaları, ''Ne Binali Bey'i ne de oğlunu tanımıyorum. Sedat Peker'le de tanışmıyorum.Hiçbir zaman uyuşturucu faaliyetinde bulunmadım'' diyerek reddetti. 

Falyalı'nın sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda ise AKP'ye yakınlığıyla kişiler de var. Yavuz Bingöl ile balık avında, Oktay Kaynarca'yla ise 2005 yılından fotoğrafları bulunan Falyalı ayrıca Bahçelievler Katliamı'nda 7 TİP'li gencin faillerinden Haluk Kırcı'yla da yemek yerken fotoğrafları bulunuyor. Öte yandan Falyalı, MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi, eski futbolcu ve milletvekili olan Saffet Sancaklı'yla da fotoğrafı var. 

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Falyalı'nın otelinin sitesinin müziği Kolombiyalı eski uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın hayatını anlatan Narcos dizisinin jenerik müziğiydi. Bir de Kıbrıslı Falyalı'nın küçük oğlu ve lüks araçlarla çekilen araçlar konuşuldu. 

2020 yılında 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ Depremi'ne yardım toplayan Acun Ilıcalı'nın programına katılan Falyalı, programda 170 bin lira bağış yapmıştı.