Eren Erdem cemevi ziyaretinde yineledi! " Nasıl girdiysek öyle çıktık"

Eren Erdem cemevi ziyaretinde yineledi! " Nasıl girdiysek öyle çıktık"
Geçtiğimiz hafta tahliye olan eski milletvekili Eren Erdem, İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergâhı’nı ziyaret etti. Eren Erdem ziyarette tutuklu günleri ile ilgili konuştu.

Cemevi ziyaretinde konuşan Erdem, 2 yıl tutuklu kaldığını anımsatarak “İçeride inancımızın, düşüncelerimizin, fikirlerimizin, mücadelemizin bedelini ödedik. Bu süreçte gerek partim, gerek arkadaşlarım, gerek ailem ve en çok da sizlerin desteğini gördüm. Buradaki analarımın, arkadaşlarımın ve kardeşlerimin dualarını hissettim. Hiç yalnızlık çekmedim. Nasıl girdiysek öyle çıktık. Bugün de inandığımız barış, demokrasi, kardeşlik mücadelesinde ısrarlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de her dönem insanların bedel ödemek zorunda kaldığını anlatan Erdem, “Bizden önce çok daha ağır bedeller ödeyen insanlar oldu. Sivas’ta, Çorum’da, Maraş’ta sırf düşünceleri nedeniyle ve demokrasiyi savundukları için insanlar diri diri yakıldılar. Bu ülkede maalesef demokrasi kurumsallaşmadı. Ama bir umut var. Hep beraber demokrasiyi kurumsallaştıracağız” diye konuştu. Erdem, her mücadelenin bazen bir bedel ödetmek zorunda kaldığını ancak darağacına gitse dahi demokrasiyi savunmaya devam edeceğini söyledi.