Erdoğan'ın hedefinde yine Yavaş var: Seçimden önce ya da sonra...

Erdoğan'ın hedefinde yine Yavaş var: Seçimden önce ya da sonra...
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, inanmadığını söylediği anketler için yeni açıklama yaptı. Erdoğan, 'Anket çalışmalarını yaptırmıyoruz dersek doğru olmaz, ancak vatandaşın nabzını anketlerden çok meydanlarda tutuyorum' dedi. 

31 Mart öncesi AKP'nin de yaptırdığı anketlerde Yavaş ve İmamoğlu'nun önde görünmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlere güvenmediğini söylemişti. Seçime bir hafta kala anketlere ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Anket çalışmalarını yaptırmıyoruz dersek doğru olmaz, ancak vatandaşın nabzını anketlerden çok meydanlarda tutuyorum.  Anketlerde oranların çok farklı olduğunu görüyorsunuz, oranlara takılırsanız seçim kampanyası yürütemezsiniz" dedi. 

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Yavaş için "Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil' değerlendirmesini yaparken, "Bu zatın (Mansur Yavaş) zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda… Sahte senet, vergi kaçakçısı, neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkanı olması kabul edilemez" dedi. 

Gelecekte Yüksek Seçim Kurulu’nun bu işi çok daha farklı ele alması lazım. GBT sisteminin ben doğru çalıştığına inanmıyorum. GBT sisteminin çok daha doğru çalışması lazım. Bu tür adamların bir defa adaylıklarının daha baştan silinip atılması lazım."

Erdoğan YSK'ya böyle tepki gösterirken; FETÖ'den hapis cezası alan adaylarının olduğunu unuttu. AK Parti çürük tipleri içine almaz. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Cumhur İttifakı'nın Pozantı Belediye Başkan adayı Mustafa Çay'ın FETÖ üyesi olmaktan hapis cezası aldığını buna rağmen aday gösterildiğini yazmıştı. 

►Erdoğan, 'CHP'de FETÖ'cü aday var' dedi, kendi adayı FETÖ'den hapis cezası aldı

"Ayasofya için müze tabirini kaldırabilir ve Ayasofya Cami diyebiliriz. Böylelikle vatandaşlar da ücretsiz ziyaret edebilir" dedi.

AYASOFYA AÇIKLAMASI 

"Ayasofya için müze tabirini kaldırabilir ve Ayasofya Cami diyebiliriz. Böylelikle vatandaşlar da ücretsiz ziyaret edebilir" dedi.

Mansur Yavaş'ın Mehmet Özhaseki'yi kastederek 10 puan fark attığını yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Bu arkadaş belediye başkanlığını Ankara'da gibi bir şehirde yapacak kapasitede birisi değil. Beypazarı nere, Ankara Büyükşehir nere. Burada ufuk gerekir, Bunda böyle bir ufuk yok. İki seçimde kaybetmiş, bunu CHP yine öne sürmüş. Bay Kemal yerini kimseye kaptırmak istemiyor. Bunun da kaybedeceğini biliyor. ‘Öyle bir aday koyuyum ki, yarın beni zora sokmasın' diyerek bunu öne çıkartmış vaziyette. Burada dörtlü mekanizmayı çalıştırıyorlar. Başta CHP, onunda HDP var, onun yanında İYİ Parti var, bir de bunların yanında Saadet Partisi var. Bu dörtlü mekanizma ile bu işi güçlendirme gayreti içindeler. Ankara'da bizim durumumuz öyle değil. Biz MHP ile AK Parti olarak birlikte giriyoruz. Bizim adayımızın kimliği, kişiliği, gücü onunla mukayese edilmez. Mehmet Bey elif gibi dimdiktir. Öyle sahte senet yaz, ondan sonra çeşitli şeylerle, yargıda kesinleşmiş, böyle bir durumu var. Bu zatın zaten seçim öncesi ya da seçim sonrası ne olacağı belli değil. Ankara bir belirsizlik içerisinde olan bir durumda. Yasal olarak duruma baktığınız zaman seçimden sonra zaten yargı kararı belli olduğuna göre gereken kararı kovalanacaktır. Bu senetle ilgili olarak adı geçen şahıs ‘benim böyle bir şey ile yakından uzaktan alakam yok' diyor. Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durum da geçiyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez. ‘Bizim sözümüz senet' demekle bu işi savuşturamazsınız. Böyle siyaset yapılmaz. Bir defa sözünün eri olacaksın. ‘Sözümüz senet' diyeceksin ama senedi sahte çıkan adamı aday yapacaksın. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun hesabını Bay Kemal veremez. Bay Kemal'in de akşam yalan sabah yalan, hayatı bu. Man Adaları hikayesi var. Yargı bununla ilgili kararı verdi, 2,5 milyona mahkum etti. Üst mahkemelerde onay aldıktan sonra 2,5 milyonu tahsil edeceğiz. Bay Kemal bakıyor ki, ‘nasılsa benim cebimden çıkmıyor.' Milletvekilleri bir yardım sandığı kurmuşlar onun için, oraya 5'er bin lira para ödüyorlar. Bu parayı orası ödeyecek. Biz de o parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağız. CHP'de kendine yaraşır bir Ankara adayı bulmuş. Biz Mehmet Özhaseki kardeşimiz ile inşallah Ankara'da bu yarışı kazanacağız. Meydana 450 bin insanın gelmesi bir sinyaldir. Bundan büyük anket var mı? Bu 450 milyon buraya gelmişse bunun bir de geometrik bir çarpanı vardır. Durgun suya taşı attığınız zaman nasıl daire daire genişliyorsa, meydana gelen insanlara benim çağrım o” açıklamasında bulundu.  

'AHLAKSIZLIĞIN DANİSKASIDIR'

CHP'nin Kandil adayları var. Kayyum olayı bizim zamanımızda çıkmış birşey değil. Devlet için gelen paraları bunlar Kandil'e gönderdiler. İYİ Parti'nin temsilcisi 'Bu çukurların açılmasında Erdoğan'ın bilgisi var' dedi.Bu saygısızlıkdır ahlaksızlığın daniskasıdır. Bütün eserlerimizle ve vatandaşlarıma olan sevgimizle biz ortadayız. 

'YENİ ZELANDA SALDIRISININ ARKASINDAKİ KİM VAR ORTAYA ÇIKACAK' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da ki katliam hakkında 'Bu örgütlü terör eyleminin arkasında kimler var eminim bu meydana çıkacaktır. Sayın Başbakanın yaptığı açıklamalar takdire şayandır'