Fatih Altaylı Erdoğan'ı kendi sözleriyle vurdu

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında Erdoğan'ı eleştirdi. Altaylı "Hangi yatırımcı sana neden gelsin" diye sordu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa aralıklarla sarfettiği sözlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Coğrafyamızda sıcak çatışmaların ve siyasi suikastların yaşandığı kritik bir dönemde Türkiye, bölgesinin istikrar ve huzur abidesi olarak öne çıkmaktadır" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan ardından daha birkaç gün önce yaptığı konuşmada, İsrail yönetimini hedef alırken "İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır" dedi.

Erdoğan, İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söylemişti.

Gazeteci Fatih Altaylı Erdoğan'ın birbiriyle çelişen açıklamalarını eleştirdi.

Altaylı, kendi YouTube kanalındaki yorumunda “Sen daha bir hafta önce ‘Türkiye’de istikrar var, burası güvenilir ülke’ diye yatırımcılarla toplantı yapıyorsun; 3 gün sonra ‘İsrail bize saldırabilir, biz savaşa girebiliriz’ diyorsun. Hangi yatırımcı, niye gelsin? Borsa niye düştü diye sorarsın kendi kendine” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eylül sonunda New York'ta yatırımcılarla bir araya gelmişti.

Şimşek, New York temasları kapsamında, ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle buluşmuştu.

Şimşek, Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, ekonomi programını anlatmıştı. Toplantıya dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir yatırımcı grubu katılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi