Erdoğan'dan 'Nobelli terörist' açıklaması

Erdoğan'dan 'Nobelli terörist' açıklaması
Erdoğan, Uluslararası Kadın Şurası'nda yaptığı konuşmasında, dün gündeme damgasını vuran 'Nobel' çıkışına devam etti.

Erdoğan Ulsulararası Kadın Şurasında yaptığı konuşmada, ''Sizin verdiğiniz bu ödüller kusura bakmayın kimseyi ikna etmez. Bu verdiğiniz ödül bir Aziz Sancar hocamıza verilen ödül değildir, bir Orhan Pamuk'a verilmiş bir ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız, aldatamayacaksınız" dedi.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, ''Tamamıyla ideolojik davranan bir kuruluş konumundadır. Türkiye olarak da bu törene kesinlikle katılmayacağız ve dost ülkelerden katılmamalarını talep ettik. Nobel’in artık hiçbir özelliğinin kalmadığını ortaya koyacağız. Benim için Nobel’in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Böyle bir zalime ödül vermekle buna ortak olmuştur. Bu tür bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu adamın destek verdiği adamlar hepsi mahkûm edilmiş kişiler. Bu kişilere methiyeler düzen birine ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek hiçbir tarafınız kalmamıştır demektir. Teröristleri kendi romanına yansıtan siz Nobel’e layık görürseniz bizim de sizi tanımamız mümkün değildir. Bu akşam benim önemli bir toplantım var o toplantıda da buna özellikle değineceğim. Bu sadece şu anki ödül de değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları gibi bunun tartışılacak bir yanı yok. İlmi olan bir hocamızdır. Eyvallah...” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Nobel ödüllü iki Türk'ten birisi olan Aziz Sancar'a ayrı bir parantez açan Erdoğan'ın, "terörist" sözüyle Orhan Pamuk'u mu yoksa başka birini mi kast ettiği anlaşılamadı.

Fahrettin Altun'dan 'aslında öyle demek istemedi' açıklaması

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” şeklindeki  ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir. Cumhurbaşkanımız burada esasen  Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Etiketler :