Erdoğan'dan ilk dört madde çıkışı

Erdoğan'dan ilk dört madde çıkışı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anayasa'nın 4. maddesi tartışılamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'de konuştu.

Yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sivillerin eksik olduğu, tamamen sivil iradenin ürünü bir Anayasa 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden kahraman milletimize karşı borcumuzdur.

Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili olarak bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur ittifakının böyle bir sıkıntısı böyle bir sorunu yoktur" dedi.

erdogan-bahceli-yapicioglu.jpg
Erdoğan, Bahçeli ve Yapıcıoğlu Muş'taki Malazgirt Zaferi Kutlamaları'nda bir araya gelmişti.

TARTIŞMA NEDEN BAŞLADI?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül’de katıldığı televizyon programında, yeni anayasa tartışmalarını değerlendirirken, Anayasa’da değiştirilemez maddelerin olmaması gerektiğini savunarak, “Değiştirilemez maddelerin olması hukuk tekniği açısından da siyaseten de doğru değil. Bu gelecek nesillerin iradesine ipotek koymadır” görüşünü dile getirdi.

Yapıcıoğlu kendisine tepki gösterenlere, katıldığı televizyon programında ve ardından X'ten yanıt verdi.

Kendisinin Anayasa’nın ilk 4 maddesini değil, sadece “dördüncü , maddenin değiştirilmesini istediğini” belirten Yapıcıoğlu şu görüşleri savundu:

“Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. (…) Anayasada değiştirilemez maddeler olmaması demek, bütün o değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasanın 4’üncü maddesine karşıyız, tamam mı? Anladınız mı? 4’üncü madde olmasın. 4’üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır.Bir daha söylüyorum, altını çizerek söylüyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi