Erdoğan'dan 'Ermeni meselesi' açıklaması

Erdoğan'dan 'Ermeni meselesi' açıklaması
'Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan, "Ermeni meselesini kaşıyan hiçbir grup ve devlet, iddialarını arşiv belgeleri ile ispat edememiştir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Hafızası olmayan milletler nereden geldiklerini, bugün nerede durduklarını ve nereye gideceklerini bilemezler. Hep yanarım Süleymaniye'deki arşivlerin haline. Bizi yeni yerin yapımına o itti.

- Devlet arşivlerini Cumhurbaşkanlığı'na bağladık. Ankara'da 5 milyon ciltlik bir kütüphanemiz bitmek üzere, 24 saat hizmet verecek.

- Osmanlı arşivindeki 33,5 milyon belge ve 8 milyon defter görüntüsü, Cumhuriyet arşivindeki ise 19 milyon belge ve 2 milyon defter görüntüsü dijitalleştirilmiştir.

- Meclis ve İstihbarat dışındaki tüm kurumların arşivleri artık merkezi olarak yönetiliyor. Bundan sonra devlet belgelerimizi ecdadımızın hassasiyetinde koruyacak ve değerlendireceğiz.

- Amacı hakikati bulmak olan herkese arşivlerimizin kapıları sonuna kadar açıktır. Bizim gizlimiz yok.

- Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinden Türkiye'ye insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkışanların hepsi kanlı bir geçmişe sahip

- Bugüne kadar Ermeni meselesini kaşıyan hiçbir grup ve devlet, iddialarını arşiv belgeleri ile ispat edememiştir.

- Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ortalığı bulandıranların hiçbirinin hakikat diye bir derdi olmadığını biliyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :