Erdoğan'dan Akşener'e Netanyahu davası

Erdoğan'dan Akşener'e Netanyahu davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu hakkında 'Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salı günkü grup toplantısında Gazze saldırıları nedeniyle İsrail'e tepki göstermiş ve Netanyahu için 'Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu' demişti. "Her biri gider ayak bir kriz üretmekten kendini alamıyor" diyen Akşener şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Nitekim bunun son örneğini Filistin'de yaşıyoruz. Siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor. Bildiğiniz gibi Mart ayında İsrail'de seçim yapıldı. Oluşan tablo Netanyahu'nun hükümeti kurmasına imkan vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da hükümeti kurma görevini başka partiye verdi. Birden bire İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oldular. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Netanyahu siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu korumak için gözlerini kırpmadan saldırmaya başladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki ifadeleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın mahkemeye yaptığı başvuruda, bu sözlerin Cumhurbaşkanı'na yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette olduğunu belirtti.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla 250 bin liralık manevi tazminat davası açıldı. Avukat Hüseyin Aydın, 250 bin liralık tazminatın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tahsil edilmesini, mahkeme kararının da yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanmasını talep etti.

'Hakaret kastıyla yapılmış kışkırtıcı bir eylem'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e açtığı 250 Bin TL'lik manevi tazminat davası dilekçesinde şöyle denildi:

"Bu figür, tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde de çocukları dahi ayırmaksızın sivilleri katleden, insanların yerleşim yerlerine zorla el koyan, işgalci ve yayılmacı politikalar takip eden, İslam ve insanlık düşmanı biri olarak bilinmekte ve kabul edilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir figüre benzetilmesi, bu figürün özdeşleştiği ve bir kısmı yukarıda özetlenen sıfatların da Sayın Cumhurbaşkanımıza yakıştırılması anlamına gelmektedir. Hele hele İsrail'in son haftalardaki katliamları nedeniyle toplumda çok yüksek hassasiyetin oluştuğu bir dönemde bu katliamların sorumlusu olan bir başbakanla, Sayın Cumhurbaşkanımızın benzetilmesi, tamamen hakaret kastıyla yapılmış fevkalade kışkırtıcı bir eylemdir"

 

Etiketler :