Erdoğan'dan 'Kıbrıs Türk Devleti' çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatları ile video konferansla bayramlaşma programında konuştu. Erdoğan, konuşmasında, ''Kıbrıs Türk Devletinin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz'' derken 2023 hedeflerine kararlıkla yüründüğüne dikkat çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"2023 hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyoruz. Önümüze kurulan tuzakları birer birer boşa çıkartıyoruz. Demokraside elde ettiğimiz kazanımları geriye götürme çalışmaları beyhudedir. Salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir. Artık Kıbrıs Türklerinin tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Kısır döngüyü sürdürmek için nedenimiz kalmamıştır. Artık bizim için Kuzey ve Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Egemen devlet üzerine kurulu çözüm önerilerini destekliyoruz"

Erdoğan'ın, Kıbrıs'ta vereceği müjde, KKTC'nin isminin değişeceği yönünde olacağı bekleniyordu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen köşe yazarı bu konuya dair beklentilerini yazarken Erdoğan, müjdesini yeni Saray inşaatı olarak açıklamıştı.