Erdoğan: İngiltere'de benzin yok benzin, Almanya'da yiyecek bulamıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika’nın halini görüyorsunuz değil mi, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi. Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah Türkiye’de böyle bir sorun yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

'Almanya'da kuyruklar'

"Yeşil Kalkınma Devrimi ile sanayiden ihracata her alanda ülkemizi yeni bir seviyeye çıkartıyoruz" diyen Erdoğan, ABD'de ve Avrupa'da insanların yiyecek bulmakta zorlandığını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Amerika’nın halini görüyorsunuz değil mi, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi. Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar. Elhamdülillah Türkiye’de böyle bir sorun yok"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hemen yanı başımızdaki Avrupa olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak üzere ülkemize yöneldi. İhracatımız rekorlar kırıyor, fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. İstihdamda salgın öncesinin üzerine çıktık. Bu başarının kahramanları yatırımcısı ve işçisiyle özel sektördür"

'Fahiş artışları yansıtmıyoruz'

"Küresel düzeyde enerji fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde biz bunları üçte bir, beşte bir oranda yansıtıyoruz"

'Türkiye'ye yatırım yapan kimse pişman olmaz'

"Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Tam tersine, sağladığı büyük kazançtan hep memnuniyet duyar. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum."