Emine Şenyaşar oyalanıyor mu? Bir annenin Meclis önünde feryadı!

Emine Şenyaşar oyalanıyor mu? Bir annenin Meclis önünde feryadı!
Adalet arayışını Meclis önünde sürdürmeye devam eden Şenyaşar ailesi, Halk TV'ye konuştu. Erdoğan ile görüşme taleplerine yönelik hala somut bir durumun olmadığını belirten Ferit Şenyaşar, "Erdoğan'dan yargıya müdahale etmesini istemeyeceğiz, ailemiz aleyhinde açıklamalarda bulundu. Anneden helallik istemeli" dedi.

Halk TV'deki "Yeni Bir Sabah" programında Gözde Şeker, Emine Şenyaşar ve oğlu DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'ı canlı bağlantı ile konuk etti. Şenyaşar ailesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önüne taşıdığı adalet nöbeti 9. gününde devam ediyor.

98379.jpg

Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesini vurgulayan Gözde Şeker, “Bu ülkede hak ve hukuk mücadelesi bitmiyor, bir tane değil ki. Şenyaşar ailesi, Emine Şenyaşar, artık bu anlamda bir sembol. 2018 seçimleri öncesi yaşanan saldırıda iki oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar, uzun süredir adalet talep ediyor. Adalet Bakanlığı’na, Meclis’e, her yere başvurdu. Şimdi Erdoğan’la görüşmek istiyor” diyerek şunları ekledi:

"İsimleri bir kenara bırakın. Düşünsenize; 2018 seçimleri öncesi dükkanınızda oturmuşsunuz, seçim kampanyası için AKP'li bir vekil geliyor yanındakilerle birlikte. Sizin iş yerinizde tartışma kavgaya dönüşüyor. İki oğlunuzu ve eşinizi kaybediyorsunuz, bir oğlunuz hastaneye gelip saldırdıkları için kendini savunmaya çalışırken elini kana buluyor ve katillerden, ilk saldıranlardan daha ağır bir cezayla cezaevine konuluyor. Aylardır adalet istiyor Emine Şenyaşar. Adalet Bakanlığı önüne gitti, her yere sesini duyurmaya çalıştı, şimdi Meclis önünde bekliyor. Erdoğan'la görüşmek istiyor... Oğlu Ferit Şenyaşar, DEM Parti Şanlıurfa milletvekili olarak Meclis çatısı altında da adalet arıyor ama o adalet hâlâ bulunamadı."

"AKP'Lİ VEKİLLER ANNEYE HAK VERİYOR"

Meclis'in, bir annenin feryadına karşı duyarsız kaldığını vurgulayan Ferit Şenyaşar, "Meclis Başkanı anneyle görüşmekten kaçınıyor. 1 Eylül'de Meclis açılacak. İlk önergemiz bu olayın araştırılmasıyla ilgili olacak. AKP'li vekillere kadar herkes yanımıza gelip anneye hak veriyor, mücadelemize saygı gösteriyor. Eğer bu araştırma önergesini reddederlerse, birebir tüm isimleri paylaşacağız" dedi.

Erdoğan'la görüşme talebinin yargıya müdahale değil, sadece adaletin sağlanması adına olduğunu belirten Şenyaşar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliamın ardından aileyle ilgili yanlış yönlendirme yaptı ve bu yargıyı etkiledi. Bu sebepten dolayı Erdoğan’la görüşmek istiyoruz” dedi.

enyasar.png

BÜLENT ARINÇ: "DAVANIZ İÇİN ÇABALADIM, BENİ GERİ İTTİLER"

Ferit Şenyaşar'ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

"Meclis'te bir annenin feryadı var, Meclis'ten sorumluluğun yerine getirilmesini ve adalet istiyor. Bülent Arınç da geçen gün önümüzden geçti, aracını durdurdu. Biz çağırmadık da. ‘Davanızı biliyorum, bir ara uğraştım, çabaladım ama beni geri ittiler’ dedi. Meclis Başkanı anneyle görüşmekten kaçıyor. Eğer Meclis'in bir itibarı varsa, anneyi makamına çağırır, dinler. Bu anne istiyor diye. Şu an milletin Meclisi bir annenin feryadı karşısında aciz durumda. Bir muhatap bulamıyoruz. En son Meclis Genel Sekreteri, 'Annenizi Cumhurbaşkanı ile görüştüreceğim, Meclis Başkanı Numan Bey'in haberi var' dedi. Üç gündür, dört gündür kimseden haber alamıyoruz. Burada tek bir muhatabımız var, Meclis güvenlik polisi, o da yanımıza gelen bir amir var, usulsüz bir üslupla bizimle gelip konuşuyor."

98863.jpg

"Çok zor değil. Anne, 'İki evladım ve eşim bir devlet hastanesinde katledildi. Güvenlik kameraları ortaya çıksın' diyor. Yargı işlemiyor; annenin bir evladı yedi yıla yakındır cezaevinde, hastanede bu katliamı yapanlar dışarıda geziyor. Hangi anne bunu kabul edip evinde oturabilir? Biz adalet istiyoruz.

Buradaki idare amiri gelip bana diyor ki, ‘Anneyi kullanıyorsun’ Ben de aynı şeyi soruyorum: ‘Senin iki kardeşin, baban devlet hastanesinde katledilip, katliam yapanlar dışarıda gezerse senin annen evinde oturabilir mi?’ 1 Eylül'de Meclis açılacak. İlk önergemiz bu olayın araştırılmasıyla ilgili olacak. AKP'li vekillere kadar herkes yanımıza gelip anneye hak veriyor, mücadelemize saygı gösteriyor. Eğer bu araştırma önergesini reddederlerse, birebir tüm isimleri medyayla paylaşacağız"

"ERDOĞAN'LA YARGIYLA MÜDAHALE ETSİN DİYE GÖRÜŞMEYECEĞİZ"

Gözde Şeker'in Erdoğan ile görüşme taleplerine dair somut bir durum olup olmadığını sorması üzerine Ferit Şenyaşar şunları ekledi:

"Bizim Erdoğan'la görüşme talebimiz yargıya müdahale edin diye bir taleple değil. Bu katliam hastanede meydana geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 85 milyonu temsil ediyordu. Sadece katliamı yapan ve azmettiren milletvekilini dinleyerek ailemiz aleyhinde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar yargıyı etkiledi. Bunu bütün Türkiye biliyor. Cumhurbaşkanı bir tarafı tuttuğu davada yargı bağımsız davranabilir mi? Bizim görüşmedeki en önemli sebebimiz, anneyle görüşsün. Elimizde somut deliller var, Cumhurbaşkanı da eğer yanlışları düzeltecekse düzeltmeli, anneyi dinlemeli ve anneden helallik istemeli. Bu sebepten dolayı görüşmek istiyoruz."

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018'de, Urfa Suruç'ta AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları, Emine Şenyaşar’ın eşi Hacı Esvet Şenyaşar ve iki oğlunu öldürdü. Şenyaşar ailesinin işyerine ve hastanede yapılan saldırılarda toplam 4 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı. Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

15 ay sonra, 18 Eylül 2019'da Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. İddianamede sadece işyerindeki saldırılar yer aldı, hastanedeki ölümler göz ardı edildi. Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Davanın birleştirilmesi için yerel mahkemenin kararı bozularak süreç devam ediyor.

1631704654957-dx-001.jpg
İş yerine saldırı anları

senyasar-katliam-001.png

q2ynjpfi-400x400-001.jpg
Şenyaşar ailesinde katledilen iki çocuk ve baba

Kaynak:halktv.com.tr