Erdoğan, 'yumrukçu' Alpay Özalan'a sahip çıktı!

Erdoğan, 'yumrukçu' Alpay Özalan'a sahip çıktı!
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te yaptığı konuşmada, Meclis'te TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın saldırıya uğramasına ilişkin konuştu. Şık'ı darp eden Alpay Özalan'a sahip çıktı. Erdoğan, TİP Milletvekili Ahmet Şık'a 'provokatör' ve 'marjinal' diyerek yüklendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

"GÖSTERİŞ MÜPTELASI ELİTİZM"

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Muhalefetin neler peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar. Şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım, akraba çiftliğine çevirdiler" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesi altında Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitzm çıktı."

AHMET ŞIK'I HEDEF ALDI

Meclis'teki kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alan Erdoğan, "Gazi Meclis'in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat geldiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde millete hakaret eden, milli iradeye hakaret eden, dilinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro halinde böyle bir şahsın arkasında ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Anamuhalefetten ve yol arkadaşlarından ülkeye ve millete hayır gelmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Kaynak:AA