Erdoğan AKP'deki çöküşü gösteren anketleri izah çabasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin oyunun yüzde 30'un altına indiğini gösteren anketleri "millete psikolojik operasyon çekmelerine alışkınız" diye açıklamadı. Anketlere güveni kalmadığını söyleyen Erdoğan, AKP'nin oyunun küçük gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Angola'nın başkenti Luanda'ya hareketi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlar ve memurlarla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Öncelikle bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı değildir. Hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Ne devlet yönetiminin, ne de milli iradenin ne olduğunu biliyorlar. Bunlardan uzak bir yapının tezahürü. Milletimiz de bunlardan bıktığı içindir ki başkanlık sistemini tercih etti. Yeni sistem bürokrasinin siyaset yapmasının önüne geçti. Yeni sistem bürokrasiyi gerçek anlamda idari bürokrasi haline getirdi. CHP'nin özlemini çektiği vesayet zihniyetinin defterini çoktan dürdük. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal'e hatırlatıyorum, burası bir hukuk devletidir kabile devleti değildir. Bay Kemal'in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı'ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka göre yapmak zorundadır. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. Şimdi bir de tarih veriyor. 'Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.' Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz." dedi.

"Anketlerle millete psikolojik operasyon çekmelerine alışkınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sabah Gazetesi muhabirinin anketlerle ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Son dönemde yapılan anketlerin ne amaçla yapıldığı ortada. Anketlerle millete psikolojik operasyon çekmelerine alışkınız. Anket ve kamuoyu araştırma şirketlerine güvenim kalmadı. Birçok anket şirketi bu işin ticaretini yapar hale geldi. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çıkardılar. Yalan terörü ve algı operasyonu ile AK Parti'ye saldıranlar anketlerle Cumhur İttifakını küçük gösterme gayretinde. Bu yolla millete ittifak çizmeye çalışıyorlar. Seçim konusu açılınca anketlerden bir şeyler koparmaya çalışıyorlar. Yalan yanlış sahte anketlerle milleti yönlendirebileceklerini savunuyorlar.

Sandık yatırımların aynasıdır. İnşallah Haziran 2023'te de AK Parti yoluna devam diyecektir."