Enes Kara'nın intiharı sonrası AKP'li vekil: Dış güçlerin oyunları

Enes Kara'nın intiharı sonrası AKP'li vekil: Dış güçlerin oyunları
AKP Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Enes Kara'nın intiharı sonrası gündeme gelen cemaat yurtlarına ilişkin "Bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil. Cemaatlerden bir tane oluyorsa diğer türlü ailelerden onlarca oluyor" dedi.

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Mustafa Levent Karahocagil, tıp fakültesi üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intiharıyla gündeme gelen cemaat yurtlarına ilişkin, "Gerçekten böyle baskılar doğru değil. Tabii bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil" dedi.

Enes Kara'nın yaşamını yitirmesini dış güçlerle ilişkilendiren Karahocagil "Cemaatlerden bir tane oluyorsa diğer türlü ailelerden onlarca oluyor. Kumar oynayan, içkici bir aileden onlarca oluyor. Biz, bunu, gençlerimize ‘Dış güçler’ deyince de biraz zorlarına gidiyor ama bu bir gerçek. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları" dedi.

Karahocagil "üniversite öğrencisi Enes Kara'nın intiharı sonrası gündeme gelen cemaat yurtlarının kapatılması talepleriyle ilgili soruya “Gerçekten böyle baskılar doğru değil. Yani kabul etmemiz mümkün değil. Tabii bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil. Cemaatlerden bir tane oluyorsa diğer türlü ailelerden onlarca oluyor. Kumar oynayan, içkici bir aileden onlarca oluyor. Onlar hiç gündeme gelmiyor ama burada Enes Kara üzerinden cemaatlere, Müslümanlara vurma gayreti içerisinde.

Dış güçlerin oyunları

Karahocagil cemaat yurtlarının kapatılması taleplerini Müslümanlığa yapılan bir darbe olarak değerlendirdi. Karahocagil "Tek amaç, ‘Müslümanlara nasıl vururuz’un hesabı. Biz, bunu, gençlerimize ‘Dış güçler’ deyince de biraz zorlarına gidiyor ama bu bir gerçek. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları" dedi.