Eski CHP'li belediye başkanına 6 yıl hapis istemi

Eski CHP'li belediye başkanına 6 yıl hapis istemi
Aydın’ın ilçesi Didim’e bağlı Akbük beldesinin eski CHP’li belediye başkanı Mehmet Erçin Sandalcı hakkında “Taksir ile ölüme sebep olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemi ile iddianame düzenlendi. Saldalcı 20 Eylül günü kaza yapmış ve çarptığı aracın sürücüsü 4 çocuk babası Tolgay Tiryaki yaşamını yitirmişti.

Didim’e bağlı Akbük beldesinin son belediye başkanı Mehmet Erçin Sandalcı’nın otomobili ile Tolgay Tiryaki’nin kullandığı araç 20 Eylül 2021 her günü çarpıştı. Kazada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 çocuk babası Tolga Tiryaki, Didim Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

‘Konteynırlar görüşümü engelledi’

Kazaya ilişkin yürütülen soruşturma ise Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlandı. İddianamede eski belediye başkanının dur ihtarına uymadığı ve Tiryaki’nin aracına yol vermediği kaydedildi. Tiryaki’nin tali kusurlu bulunduğu soruşturmada Sandalcı asli kusurlu bulundu. Sandalcı’nın savcılık ifadesinde ise, “Ben marina kavşağı yaklaşırken kavşağı kontrol ettim. Orada bulunan Kızılay konteyneri benim görüşümü engelledi. Vefat eden şahıs gelirken aracımın sağ ön tarafına çarptı. Aracın gelişini göremedim; konteyner engel oldu. Ölen şahıs aracın ön camında fırlamış ve aracın altında kalmıştı” beyanı iddianamede yer aldı. İddianamede Sandalcı’nın “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Tolga Tiryaki’nin ailesinin avukatı Merve Uçanok konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda şüpheli şahsın asli kusurlu olduğu tespit edildi. Artık yargılama aşamasına gelindi. Hukuken en hakkaniyetli kararın verilmesine yoğunlaşacağız” dedi.