Emre Olur’un tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

Emre Olur’un tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’un tahliye edilmesine karşın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı itiraz Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un, 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Arnavutluk’ta gözaltına alınarak Türkiye’ye getirilmişti. Olur hakkında Ocak ayında tahliye kararı verilmişti. Ancak Başsavcılık karara itiraz etmiş ve Emre Olur hakkında verilen tahliye kararı kaldırılmıştı. Tahliyesine karar verilen Emre Olur hakkında cezaevinden çıkmadan yeniden tutuklama kararı verilmişti.

‘Peker dosyasında tutuklu kalmadı’

Emre olur 28 Nisan’da yeniden tahliye edildi. Olur’un tahliyesine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yine itiraz etti. Ancak bu itiraz Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında, “suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklamadan istenen gayenin adli kontrolle de sağlanabileceği, bu aşamada tutuklamanın ağır bir tedbir olacağını” belirtti. Olur’un tahliyesiyle Sedat Peker dosyasında tutuklu kalmadı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :