Emre Kınay’dan çok sert 'Taliban' tepkisi

Emre Kınay’dan çok sert 'Taliban' tepkisi
Oyuncu Emre Kınay, siyasette devam eden 'Taliban'ın mesajlarını olumlu karşılıyoruz' tartışmalarına, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla çok sert tepki gösterdi. Kınay, "Bu şerefsizlerin hangi mesajını olumlu alabiliriz?" diyerek Taliban zihniyetini eleştirdi.

Taliban, Afganistan'ın başkent, Kabil’i aldıktan ve görevdeki hükümeti devirip ülkenin kontrolünü de fiilen ele geçirdi. Afganistan'daki ilerleyişi giderek hız kazanan Taliban’ın ele geçirdiği bölgelerden özellikle kadınlara, sanatçılara ve rejimle bağlantıları olan kişilere yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Afganistan’dan da ciddi bir göç dalgası da başlamış durumda.

Afganistan'daki gelişmeleri takip eden sanatçılar, aktivistler, kanaat önderleri ve pek çok ünlü isim yaşananlara yaptıkları paylaşımlarla tepki gösteriyor. Bu isimlerden biri de oyuncu Emre Kınay oldu.

'Kendinize gelin!'

Sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla, Taliban ve Taliban zihniyetine tepki gösteren Kınay, siyasetteki 'Taliban'ın mesajlarını olumlu karşılışıyoruz' tartışmalarına ithafen, şu ifadeleri kullandı:

"Bu şerefsizlerin hangi mesajını olumlu alabiliriz? Kendinize gelin! Bu ülkenin ayarıyla daha fazla oynamayın..."aa.png

 

Etiketler :