Emniyetten Kağıthane saldırısı açıklaması

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde İsrail pasaportlu Arap iş insanı, 18 Ağustos Pazar akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokakta, 18 Ağustos Pazar akşamı 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre park halinde bulunan 34 FDN 313 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Susturucunun kullanıldığı saldırı sonucu emlakçılık yapan İsrail pasaportlu Arap iş insanı Anas Abd El Qadı (30) yaşamını yitirirken, aynı araçtaki bir başka İsrail pasaportlu iş insanı Fadi M. ise ağır yaralandı.

anas.png
Anas Abd El Qadı

Saldırıyı ayağından aldığı hafif yara ile atlatan ve Anas'ın koruması, emekli asker Eray K.'ın emniyetteki ifadesine Halk TV ulaşmıştı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gündeme bomba gibi düşen saldırıya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q., F.M. ve E.K. isimli şahısların silah ile açılan ateş sonucu yaralandığı anlaşılmış, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q., isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiş, hastaneye kaldırılan F.M.’nın hayati tehlikesi bulunurken, E.K.’nın tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir.

Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir.

Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmişti, devam eden çalışmalarda, 20.08.2024 tarihinde İnterpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda, ülkemizden çıkış yaptıkları G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya’da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir."

Kaynak:halktv.com.tr