Kağıthane'deki susturuculu saldırıda korumanın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul’da düzenlenen silahlı saldırıda İsrail pasaportlu Arap olan iş insanı Anas Abd El Qadı’nın hayatını kaybettiği, iki kişinin de yaralandığı olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırganlar olaydan sonra Türkiye'den kaçtılar. Yardım eden 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde, 18 Ağustos Pazar akşamı 22.30 sıralarında park halinde bulunan 34 FDN 313 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda emlak işi ile uğraşan Anas Abd El Qadı (30) hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Anas’ın yakını ve iş insanı İsrail pasaportu taşıyan Fadi M.’de ağır yaralandı. Koruması emekli asker olduğu öğrenilen koruması Eray K. ise ayağından hafif yaralandı. Bilinci yerinde olan Eray K.’nin polise verdiği ifadesinin detayları ortaya çıktı.

“ZİYARET 15 DAKİKA SÜRDÜ”

Olay sonrası hastanede polise bilgi veren Eray K., kendisinin emekli asker olduğunu ve 3 gün önce maktul ile olayda yaralanan İş insanları iki kişinin yanında işe başladığını belirterek “ Bunlar bana emlak ve galeri işi yaptığını söyledi. Olaydan önce Passat marka araçla ile Zeytinburnu’ndan Kağıthane’ye S.A.Z. adlı kişinin ziyaretine gittik. Ziyaret 15 dakika sürdü.” Dedi.

ARACA BİNDİKLERİ SIRADA UĞRADI

Görüşmeden sonra araca bindikleri sırada aracın sağ tarafından yüzünde maske bulunan bir şahsın yaklaşarak ateş etmeye başladığını belirten Eray K., açılan ateş sonrası şoför mahallinde oturan Anas Abd El Qadır’ın vurulduğunu söyledi. Eray K. olayın detaylarına girerek “Bende arka koltuktaydım ayaklarımdan yaralandım. Sağ ön koltukta oturan Fadı M.’de aracın camndan dışarı atlayarak yakında bulunan çiğköfte dükkanına doğru koşmaya başladı.” Dedi.

len.jpeg
Anas Abd El Qadır

SİLAHI TUTUKLUK YAPTI

Şüphelininde Fadı M.’nin peşinden koştuğunu belirten Eray K., şöyle devam etti; “Dükkan girişinde yakalayıp ateş ederek Fadı M.’yide vurdu. O sırada şüphelinin tabancası tutukluk yaptı. Ve tabancayı olay yerine atarak caddenin sonuna doğru koştu. Orada kendisini bekleyen araca binerek kaçtı.”

ANLATTIKLARI DOĞRULANDI

Eray K.’nin bu anlatımları üzerine polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Elde edilen görüntülere göre, Eray K.’nin anlatımı doğrulandı. Olay yerinde yapılan incelemede, şüpheliye ait olduğu değerlendirilen 1 adet Pietro beretta gardone vt ibareli 7.65 mm ruhsatsız tabanca ve 8 adet 7.65 mm kovan bulundu.

3 ARABA DEĞİŞTİRDİLER

Olayla ilgili yapılan çalışmalarda detaylarda ortaya çıktı. Polisin ulaştığı detaylara göre silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinden yaya olarak kaçıp, kendisini bölge yakınlarında bekleyen bir otomobile binerek uzaklaştı.

Şüpheliler izlerini kaybettirmek için 3 farklı otomobil kullandı. Şüphelilerin kaçarken kullandığı 2 otomobili bulan emniyet görevlileri, kiralık olduğu belirlenen 2 otomobilde yaptıkları aramada, bir silah ele geçirdi.

OLAYDAN 2.5 SAAT SONRA YURTDIŞINA KAÇTILAR

Olaya ilişkin kamera görüntüleri incelendi, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şüphelilere ulaşıldı. Şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A.’nın olaydan sonra 19 Ağustos 2024’te yani olaydan 2.5 saat sonra 00.48’de Kırklareli’nden yurtdışına çıktıları tespit edildi.

OLAYIN FAİLİ BELİRLENDİ

Yapılan arşiv araştırmalarında şüphelilerden L.E.E.’nin, olayın faili olan şüphelilerin ulaşımını sağladığı, kendisine yönelik 6 Haziran 2023’te Şişli’de silahlı saldırıda yaralandığı, tedavisinin ardından taburcu edildiği belirlendi. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerle beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden şüpheliler L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 silah ele geçirildi.

Saldırının alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı çalışmaya devam ediliyor.

Kaynak:halktv.com.tr