Emniyet'te Yeni Dönem Başlıyor: Polisler İçin Zorunlu Olacak!

Emniyet'te Yeni Dönem Başlıyor: Polisler İçin Zorunlu Olacak!
Emniyet mensupları için yeni devir başlıyor. Tüm polislerde olması zorunlu hale gelen bir düzenleme 2025 yılında devreye giriyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılından itibaren Emniyet Müdürlüğü'nde tüm polislere yaka kamerası takılacağını duyurdu.

Emniyet mensuplarını ilgilendiren büyük bir düzenleme yolda. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni düzenlemeyi açıkladı.

İstanbul'da trafik polislerinde pilot uygulama olarak başlayan yaka kamerası sistemi, 2025 yılından itibaren ülke genelinde tüm polislerde kullanıma sunulacak. Bu sayede, polis ve vatandaş arasındaki tüm etkileşimler objektif bir şekilde kayıt altına alınacak ve olası hak ihlalleri önlenebilecek.

Bakan Yerlikaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır. ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek. Teknolojiden faydalanacağız."

HER AN KAYIT ALTINA ALINACAK

Yaka kameraları sadece polis ve vatandaş arasındaki etkileşimi kayıt altına almakla kalmayacak, aynı zamanda polise karşı yapılan şikayetlerin ve iddiaların da hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak.

Kameralardan gelen görüntüler sayesinde polis memurlarının performansları da anbean takip edilebilecek. Görüntüler komuta merkezinden izlenerek anında müdahale edilecek. Sistemin amacı, daha şeffaf bir şekilde halkla ilişkiler sağlamak ve meydana gelen konulara merkezden anında müdahale etmek.

Etiketler :