Emine Erdoğan'dan Bakan Derya Yanık'a ders gibi ziyaret

Emine Erdoğan'dan Bakan Derya Yanık'a ders gibi ziyaret
Emine Erdoğan, devlet koruması altında kalan çocukları ziyaret etti. Ziyaretten servis edilen fotoğraflarda çocukların yüzü gösterilmedi. Bu durum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan’da imza attığı skandalı gündeme getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık'ın, 23 Nisan'da makamında devlet koruması altındaki 10 yaşındaki çocuğu ağırlaması ve Ramazan dolayısıyla bir şey ikram etmediğini söylemesi tepki çekmişti. 

Devlet koruması altındaki çocuğu ifşa eden Yanık'a istifa çağrıları yapılmış ve #DeryaYanıkİstifa etiketi Twitter'da birinci sıraya yükselmişti. Tepkilerin ardından Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Devlet koruması utanılacak bir durum" değil denilmişti.

Emine Erdoğan'dan Sevgi Evi'ne ziyaret 

Tartışmaların ardından bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Emine Erdoğan, Ankara'daki bir sevgi evini ziyaret ettti. Ziyaretten servis edilen fotoğraflarda devlet koruması altında kalan çocuklarının yüzünün gizlenmesi dikkat etti.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde çocuklar hakkında bilgi de verilmedi. Twitter hesabından ziyarete ait mesaj paylaşan Emine Erdoğan'ın fotoğraf seçimi konusunda özenli davrandığı görüldü. Bu durum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan’da imza attığı skandalı yeniden gündeme getirdi. Yanık, 23 Nisan'da makamına devlet koruması altındaki çocuğu oturtmuş ve bunu kameralar karşısında yaparak bir skandala imza atmıştı.