Elinde Tespih Sallayarak Adliyeden Çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast adliyeden tespih sallayarak çıktı.

Tetikçi Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına katılmak için 4'üncü kez adliyeye geldi.

TESBİH SALLAYARAK ÇIKTI

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Samast 16 Ekim'e ertelenen duruşmada savunmasını yaptıktan sonra adliyeden rahat rahat tespihini sallayarak çıktığı görüldü.

Ardından kendisini bekleyen otomobile binerek adliyeden ayrıldı.

97ffb90a-379e-4fe9-aa1c-02cac20db92a.jpg

DURUŞMA 16 EKİM'E ERTELENDİ

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, yakalanamayan sanıklar Faruk Sarı ve Yahya Öztürk için dosyanın ayrılmasını; Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Tuncay Uzundal, Ogün Samast, Zeynel Abidin Yavuz ve Ersin Yolçu hakkında "örgüt adına suç işlemek" suçlaması nedeniyle davanın zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini talep etti. Savcı, Adem Sağlam'ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "ihmali davranışla kasten öldürme" ve "kasten öldürme" suçlamalarından beraatını, "örgüt üyeliği" suçundan ise cezalandırılmasını istedi. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in ise "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ogün Samast, duruşmada "Mütalaaya katılıyorum, savunma için ek süre istemiyorum" şeklinde beyanda bulundu.

Sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunabilmek için süre talep etti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek duruşmayı 16 Ekim tarihine erteledi.