Barış Boyun'la ilgili bu bilgiler ilk kez ortaya çıkıyor!

Barış Boyun'la ilgili bu bilgiler ilk kez ortaya çıkıyor!
İtalya’da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'la ilgili ilgi çeken bir bilgiye ulaşıldı. El Kaide’nin, Kasım 2003’te İstanbul’da gerçekleştirdiği intihar saldırıları sonrası yaşamını yitiren 57 kişi arasında, Barış Boyun’un ablası Gülcan Boyun’un da olduğu ortaya çıktı. Boyun’un İtalya’ya iltica başvurusu dosyasında ablasının saldırıya kurban gitmesine ilişkin dokümanların da olduğu öğrenildi.

Terör örgütü El Kaide, Türkiye’deki en kanlı saldırısını 15-20 Kasım 2003’te gerçekleştirdi. 4 ay ayrı bombalı saldırıda hedeflenen noktalardan biri de İngiltere’nin Beyoğlundaki İstanbul Başkonsolosluğu binası oldu.

15 Kasım günü saat 11.00 sıralarında, konsolosluk binası önünde patlayıcı yüklü kamyonetin patlatılması sonrası, çalıştığı tekstil atölyesine giden Gülcan Boyun (30) da yaşamını yitiren kişiler arasında yer aldı.

11 KARDEŞİN EN BÜYÜĞÜYDÜ

Bundan 21 yıl önce, korkunç bir saldırı sonrası yaşamını yitiren Gülcan Boyun, geçen ay İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un da ablasıydı. Edinilen bilgilere göre Gülcan Boyun, 11 kardeşin de en büyüğüydü.

İLTİCA DOSYASINDA ABLANIN DA BİLGİLERİ VAR

16 adamı ile birlikte yakalanan Barış Boyun’un, Türkiye’ye iadesi için İtalyan makamların başvuruda bulunuldu. Halktv.com.tr’nin konuya yakın 3 ayrı kaynaktan edindiği bilgilere göre ise, İtalya’ya iltica başvurusunda bulunan Barış Boyun’un dosyasında, ablasının El Kaide saldırısında yaşamını yitirmesine ilişkin bilgi ve belgelerin de olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-06-15-at-11-15-55.jpeg
Saldırıya kurban giden Gülcan Boyun, Zeki Genç ile evlilil hazırlığı yapıyordu.

2 İTALYAN AVUKATI DA YAKALANDI

Bu arada, Barış Boyun ile birlikte yakalanan kişiler arasında, Bayram Demir ve Okan Bingöl de bulunuyor. Her iki isim de Barış Boyun suç örgütünde önemli konuma sahip. Bu kişilerin yanı sıra Boyun’un 2 İtalyan avukatı da gözaltına alınmıştı.

cete2.webp
İtalya'da yakalanan isimler arasında Bayram Demir de bulunuyor.

3 BİN SAYFALIK DİNLEME KAYDI

Boyun grubuna yönelik operasyonun gerisinde, İtalyan makamlarının yaptığı teknik takipler sonrası elde ettiği bilgilerin önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor. Elde edilen ve 3 bin sayfayı bulan dinleme kayıtlarının Türkiye’deki ilgili birimlerle paylaşılmış durumda.

Kaynak:halktv.com.tr