Barış Boyun İtalya'da Yakalandı | Son Dakika

Son dakika haberine göre Kırmızı Bültenle Aranan suç örgütü liderine operasyon düzenlendi. Barış Boyun gözaltına alındı. Boyun'dan bir gün önce İran'da yakalanan bir isim ise Tolga Hakan Ceylan olduğu öğrenildi. Ceylan, uyuşturucu baronu Zindaşti'nin öldürttüğü İlhan Ünğan'u tuzağa çekmeKle suçlanmıştı. Gözaltına alınanların isimleri de ortaya çıktı.

İtalya'da bulunan ve suç örgütü liderliği suçlamasından kırmızı bültenle aranan Barış Boyun yakalandı.

Kırmızı Bülten'le aranan Boyun'la birlikte 16'sı Türk, 2'si İtalyan 18 kişi de gözaltına alındı...

İtalyan Polisinden (Polizia di Stato) yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

57276-2.jpg

İtalyan basınında çıkan haberlerde, operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu belirtildi. Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı ifade edildi.

baris-boyun1.jpg

GÖZALTINA ALINAN KİŞİLERİN İSİMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Barış Boyun operasyonunda gözaltına alınanların isimleri ortaya çıktı.

İtalya polisi ve interpolün sabah saatlerindoe İtalya, Almanya ve İsviçre'de düzenlenen operasyonla 19 kişi gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalya ve Türk interpolinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı. Operasyonda 17'si Türk, 2'si İtalyan 19 kişi gözaltına alındı

Gözaltına alınan isimlerin Barış Boyun, Bayram Demir, Özge Koca, Okan Bingöl, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Çançin, Ahmet Durmuş, Çağlar Şenci, Cemil Aytekin, Sinan Şimşek, Serkan Özcan, Fırat Çoğalan, Abutalip Burulday, Emrah Şahin, Ardıl Burak Arat, Ersin Aytekin, Kaan Doğu Gündüz, Giorgi Meschini, Antonio Buondonno olduğu öğrenildi.

YERLİKAYA DUYURDU

Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından da paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; İtalya polisi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul, Tekirdağ ve Sakarya Emniyet müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi. İtalyan polisinin gerçekleştirdiği operasyonda, Türkiye tarafından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten öldürme' dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3’ü cinayet olmak üzere; 'kasten yaralama', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'yağma' gibi suçlarından Kırmızı Bülten ile aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun yakalandı. Operasyonda ayrıca 16'sı Türk, 2'si İtalyan olmak üzere 18 suç örgütü üyesi de gözaltına alındı.

Barış Boyun organize suç örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 kişinin yakalandığı, bunlardan 175'inin tutuklandığı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, "KOM Başkanlığımızı, Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı ve İtalyan güvenlik makamlarını tebrik ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun aziz milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz. Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Türkiye'de ve Avrupa'da işlenen birçok cinayetin sorumlusu Barış Boyun, 45 yaşında.

Son olarak Yunanistan’da 6 Türk otomobilde öldürüldü. Turistik bölgede infaz edilenlerin Barış Boyun çetesine mensup olduğu iddiası gündeme geldi. Barış Boyun suç örgütünün birçok silahlı çatışma ve cinayete karıştığı belirlendi.

5d01173fec10bb2a3cf5f715.webp
Tolga Hakan Ceylan, Ünğan cinayetindeki rolü ile gündeme gelmişti.

57276-1.jpg

Suç örgütünün 8 cinayet dosyasının bulunduğu öğrenildi. Hakkında pek bilgi bulunamayan Barış Boyun çetesinin, çok sayıda cinayetin faili olduğu iddia edildi.

baris-boyun.jpg

Şişli’de trafikte silahlı saldırıya uğrayarak ölen Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’in katillerini tutan suç örgütü başkanı Barış Boyun çetesinin adı Kubilay Berk Küçükaslan cinayetinde de geçmişti. Barış Boyun çetesi, 25 Aralık 2022’de Anucurların kahvesini taramış, 25 yaşındaki Ramazan Arslan öldürülmüştü.