Ekonomistim diye söze başlayan Bilal Erdoğan babasını topa tuttu. Kandırıldık mı kandırıldık!

Bilal Erdoğan'dan "ekonomistim" diyerek başladığı konuşmasında mülteciler hakkında konuştu, daha sonra babası Erdoğan'ın imzaladığı EYT'yi eleştirdi.

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde düzenlenen AK Parti İnsan Hakları Eğitim Kampı’nın bugünkü konukları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Bir ekonomist olarak söylüyorum” ifadeleriyle söze başlayarak “Türkiye’deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az” dedi.

Bilal Erdoğan, babası Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan EYT kararı hakkında ise 'felaket' ifadesini kullandı.

Ekonomik krizden muhalefetin popülist söylemlerini sorumlu tutan Erdoğan, bu süreçte enflasyonun artmasının sebebinin "muhalefetin çirkin siyaset anlayışı" olduğunu ileri sürdü.

'BEN DE YARARLANDIM AMA EYT FELAKETTİ'

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerinin yanında, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusu ve gazeteci Fatih Altaylı’ya yönelik sert ifadeler de dikkat çekti.

Bilal Erdoğan EYT hakkında, "Gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye (emeklilikte yaşa takılanlar) hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022'nin aralık ayında Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin bir toplantı yapmıştı.

Toplantının bir açıklama yapan Erdoğan, "Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" diyerek EYT'yi duyurmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi / DHA

Etiketler :