Ekonomist Selçuk Geçer: 189 ton altın nerede?

Ekonomist Selçuk Geçer, "128 Milyar Dolar nerede diye sormaya devam etmezsek ne 128 milyar dolarlar gidecek" dedi. Geçer, altın rezervi ile ilgili açıklanan çelişkili rakamlara değinerek, "Nasıl olmuş 189 ton altın buharlarmış?" diye sordu.

Ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'de yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programının konuğu oldu. Muhalefetin gündemde tuttuğu Merkez Bankası'nın kayıp olan 128 Milyar Dolarlık rezervi hakkında konuşan Selçuk Geçer, "Bu soruyu sormazsak, üstünü örtersek daha ne 128 milyar dolarlar gidecek. En son altın rezervlerini tüketmeye başladık." dedi.

'Böyle bir rezerv dünyada yok'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Türkiye'nin altın rezervini 1 milyar 221 milyon 459 bin 911 ton olarak açıklamasını değerlendiren Geçer, "Böyle bir rezerv dünyada yok" dedi. 

Geçer şunları söyledi:

"Toprak altındaki rezervleri, madenleri hesaplayarak söylüyorlar bunları. Böyle bir rezerv dünyada yok şu an Merkez Bankaları'nda dedi. Türkiye'de bu kadar büyük bir rezervin olduğu da ayrı bir tartışmadır. Madem var 20 yıldır neden çıkartmadınız bu rezervleri?

'189 ton altın nerede'

720 ton altın ya da 710 altın nasıl olmuş da 512.5 tona düşmüş? Nasıl olmuş 189 ton altın buharlarmış? Bunun cevabını versinler. Bu altının satıldığını biliyoruz ama nereye, kime satıldı? Bu altın satıldıktan sonra ne amaçla, nerede kullanıldı?"

 

 

Etiketler :