Ekmek ve süt götürüp yaşlı kadını dolandırmaya çalışanlar yakalandı
İzmir Bayraklı'da, kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak 77 yaşındaki A.K. isimli kadını dolandırmaya çalışan 2 şüpheli polis tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelilerin önce süt ve ekmek götürdükleri kadının kapıyı açmaması üzerine farklı numaralardan telefon açıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak para istedikleri ortaya çıktı.
77 yaşındaki kadın, son günlerde farklı numaralardan arayan kişilerin kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak para istedikleri yönünde polise şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri A.K.’nın evinin içerisinde ve çevresinde tedbir aldı.

POLİSİ ARAYIP DOLANDIRICILARI EVE ÇAĞIRDI
Daha sonra A.K., kendisini arayan kişilere para ve altınları hazırladığını söyledi. A.K.'nın altın ve paralar hazır demesi üzerine eve gelen F.K. ve Y.T., kadının evinin bulunduğu sokağa geldi. 26 yaşındaki Y.T. sokak başında gözcülük yaparken, 20 yaşındaki F.K. eve girdi. Polis ekipleri eş zamanlı olarak 2 şüpheliyi de yakaladı.
Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KADINI TAKİP ETMEK İÇİN EVE SÜT VE EKMEK GETİRMİŞLER
Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamaları sürerken A.K.'nın polise yaptığı şikayette, şüphelilerin evine girmeye çalıştığını da bildirdi. A.K. ifadesinde, şüphelilerin evin duvarından atlayarak kapıya geldiklerini ve kendisine süt ile ekmek getirdiklerini söyleyerek kapıyı açmalarını istediğini, kapıyı açmaması üzerine farklı numaralardan kendilerini polis ve savcı gibi tanıtarak sürekli para istediklerini söylediği öğrenildi.
Soruşturma sürdürülüyor.