Eğitim öğretim yüz yüze yeniden başladı: Ani karar kafaları karıştırdı, veliler tepkili

Eğitim öğretim yüz yüze yeniden başladı: Ani karar kafaları karıştırdı, veliler tepkili
Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme planının ikinci ayağını açıklayan Erdoğan, yüz yüze eğitime 1 Haziran itibariyle geçileceğini duyurdu. Veliler, habersiz ve ani olan karara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün (31 Mayıs) açıkladığı yeni normalleşme tedbirleri kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurdu. 

Bugün öğrenciler okullarına giderken, veliler, plansız ve ani olan karara tepki gösterdi. 

Köy okullarında haftanın 5 günü eğitim verileceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, kentlerde haftada 2 gün eğitime devam edileceğini açıkladı. 

 

Öte yandan eğitime katılımın isteğe bağlı olduğu belirtilen açıklamada, eğitim öğretim yılının 2 Temmuz'da sona ereceği söylendi. Yani dünyada en uzun süre eğitimi çevrimiçi yapan Türkiye, eğitim-öğretim yılının kapanmasına bir ay kala yüz yüze eğitime geçti.

18 milyonu aşkın öğrenci bugün, aylar sonra yüz yüze eğitime başlarken, veliler, plansız ilerleyen süreçten yakındı. Yaza dair planlar yaptıklarını söyleyen veliler, alınan kararın ani olmasından kaynaklı olarak ne yapacakları konusunda kafalarının karıştığını belirtti.