Ege Üniversitesi'nde yemekhane ücretine yüzde 100 zam!

Ege Üniversitesi'nde yemekhane ücretine yüzde 100 zam!
Üniversitelerin yeni eğitim dönemine başladığı bugünlerde, ülkede yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle öğrenciler temel ihtiyaç maddelerine ulaşmakta zorlanırken Ege Üniversitesi'nde yemekhane ücretine yüzde 100 oranın zam yapıldığı öğrenildi.

AKP'li Prof. Dr. Necdet Budak'ın rektörlüğündeki Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin yemek ücretine yüzde 100'e varan zam yapıldığı öğrenildi. Öğrencilerin öğle yemeği fiyatı 15 liradan 30 liraya yükseltilirken, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretleri de 35 liradan 60 liraya çıkarıldı.

Egeli Gazete'de yer alan habere göre, 2024-2025 eğitim yılının pazartesi başlayacak olan Eğe Üniversitesi’nde öğrencilerin yemek ücretine yüzde 100’e varan zam yaptı. AKP'li Prof. Dr. Necdet Budak'ın yönetimindeki üniversite öğrencilerin öğle yemeği fiyatı 15 liradan 30 liraya yükseltirken, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretleri de 35 liradan 60 liraya çıkardı.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEĞİN TOPLAM MAALİYETİ 4800 TL OLDU

Üç öğün okulda yemek yiyen bir öğrencinin sadece yemeğe verdiği para aylık 4800 liraya yükseldi. Türkiye’nin en büyük üç üniversitesi arasında yer alan ve 60 bin öğrenciyi barından Ege Üniversitesindeki bu fahiş artış tepki çekti. Pazartesi günü 2024-2025 dönemine başlayacak olan üniversitede yeni yemek ücretlerinin uygulanmaya başladığı ve öğrencilerin kartlarına zamlı tarifeden yükleme yapıldığı belirtildi.

Kaynak:Egeli Gazete