Duruştan, Yürüyüşe, Oturmadan Kalkmaya... 20 Bin Lirayı Gözden Çıkarıp Leydi Olabilirsiniz!

Duruştan, Yürüyüşe, Oturmadan Kalkmaya... 20 Bin Lirayı Gözden Çıkarıp Leydi Olabilirsiniz!
Son dönemde sosyal medya kullanıcıları sık sık 'zarafet eğitimi' videolarıyla karşılaşmıştır. Sadece videoyla sınırlı kalmayan bu eğitim bir ticarete dönüştü. 'Leydilik' derslerinin içinde bulunduğu bu eğitimlerin fiyatı 5-20 bin lira arasında değişiyor.

Son günlerde 'zarafet eğitimleri' dikkat çekiyor. Kibar ve asil bir görünüm kazanmak için başvurulan bu eğitimler duruştan, yürüyüşe; oturma kalkma adabından yemek yenilmesine kadar pek çok başlığı barındırıyor. Eğitimlerin ücreti ise kimi zaman 20 bin lirayı aşabiliyor.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre bu eğitimler MEB onaylı değil. Eğitim veren kurumdan bir kişi ise şunları söylüyor:

“İlk aşamada web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabileceğiniz video panelinde teorik eğitimleri alabileceksiniz. Ardından video konferans dersleriniz başlayacak. Bu derslerde imaj yaratımından konuşma şeklinize kadar uygulamalı eğitimler olacak. Eğitimciden online olarak alacağınız bu dersler haftada bir gün hafta içi akşamları gerçekleşiyor ve ortalama 2 saat sürüyor.

Online canlı derslerin ardından bir sınav yapıyoruz ama bu sınavdan geçip geçmemeniz önemli değil katılımcılarımıza her halükarda bir sertifika veriyoruz. Ancak bu sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı değil.

25 BİN LİRAYI AŞIYOR

Sertifikanın ardından zerafet eğitiminin son aşamasında ise İstanbul’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde yüz yüze eğitimiz başlıyor. Hafta sonu iki gün boyunca 10.00’dan 19.00’a kadar sürüyor. Normalde hocamızdan alacağınız 20 saatlik eğitimin bedeli 25 bin lirayı aşıyor ama kendisinin bizimle anlaşması olduğu için tüm eğitimler dahil fiyatı 9 bin 600 lira.”