Durmuş Yılmaz özür diledi: Öngörüm gerçekleşmedi

Durmuş Yılmaz özür diledi: Öngörüm gerçekleşmedi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, dün sosyal medya hesabı üzerinden "Türk Lirasına daha fazla nasıl sıkıntılar gelebilir görürsünüz" açıklamasında bulunmuştu. Yılmaz, bugün öngörüsünün gerçekleşmediğini belirterek, “Yanıldım. Özür dilerim" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, dün sosyal medya hesabından Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmanın bir kısmını paylamıştı. Yılmaz, "Ben sizleri bugün Cuma dolayısıyla bu gece saat 12'den sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir ve olduğu zaman da Türk Lirası'nın üzerine nasıl daha fazla sıkıntının geleceğini görürsünüz. 12'den sonra Resmi Gazete'yi takip edin diyorum" demişti.

Özür diledi

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda, öngörüşünün gerçekleşmediğini ifade ederek özür diledi. Yılmaz, “Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, sayın Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim.” dedi.