Düğünler Gösterişli, Altınları Sahte: Düğünlerde 'İmitasyon' Dönemi; Çin ve Hindistan'dan Getiriliyor

Düğünler Gösterişli, Altınları Sahte: Düğünlerde 'İmitasyon' Dönemi; Çin ve Hindistan'dan Getiriliyor
Altın fiyatlarındaki 'uçuş' düğünleri de etkiledi. Artan fiyatlar nedeniyle düğünlerde sahte altınlar çoğalmaya başladı.

Düğün takılarının olmazsa olmazı altın. Ancak artan altın fiyatları nedeniyle artık alınamaz oldu. Düğünlerde sahte altınlar çoğalmaya başladı. Gösterişli düğünleriyle bilinen ve kilolarca altınların takıldığı Şanlıurfa'da imitasyon altın dönemi başladı. Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre Altın fiyatlarında yaşanan artış ve alım gücündeki düşüş gelenekten vazgeçmek istemeyen Urfalıları imitasyon altına yönlendirdi.

thumbs-b-c-76fad2b6fa890393f857430a1ad69665.jpg

ÇİN VE HİNDİSTAN'DAN GETİRİLİYOR

Son günlerde altın fiyatlarındaki artış nedeniyle evlenecek çiftler, çevrelerine 'küçük düşmemek' için Çin ve Hindistan'dan getirilen, işlenen sarı altın suyuna batırılmış imitasyon takılardan satın alıyor. İmitasyon altına ilginin giderek arttığı Urfa’da satıcılar durumdan oldukça memnun.

Kuyumcuda 500-600 bin TL’ye satılan takıları imitasyon olarak 5 bin TL'ye tüketiciye sunuluyor. Gerçek altın ürünlerinden ayırt edilmesi güç olan bu imitasyon altınlar seyyar tezgahlarda çalınma korkusu olmadan açık bir şekilde satılıyor. Satıcılar ürünlerini, işçiliğinin iyi olması, 2 yıl garanti vermeleri gibi pazarlama yöntemleri ile piyasaya sürüyor. Fiyatlar siyahlanmaya karşı direncine göre değişebiliyor.

altin2.jpg