Domino’s'tan alkışlanacak hareket: İşçileri çıkartan firmaya büyük yaptırım

Domino’s'tan alkışlanacak hareket: İşçileri çıkartan firmaya büyük yaptırım
Domino’s Pizza, sendikaya üye oldukları için 145 işçiyi işten atan ve 39 gündür süren direnişi kırmak için her türlü yönteme başvuran Polonez firmasından ürün almayı durdurdu. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Domino’s Pizza yönetiminin sorunun çözülünceye kadar firmadan ürün almayacağını duyurdu

Domino’s Pizza, sendikaya üye oldukları için 145 işçiyi işten atan ve 39 gündür süren direnişi kırmak için her türlü yönteme başvuran Polonez firmasından ürün almayı durdurdu. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Domino’s Pizza yönetiminin sorunun çözülünceye kadar firmadan ürün almayacağını açıkladı.

Durdu, Domino’s Genel Müdürlüğü’ne gidip sorunları aktardıklarını belirterek, “O görüşmenin sonucunda bizden sonra burayla görüşme talebinde bulunuyorlar. Buraya yazı yazıyorlar. Burada görüşmeyi yapamıyorlar. Daha sonra bir hafta süre veriyorlar. Bir hafta sonra Domino’s, Polonez ile ilişkisini donduruyor” dedi.

Domino’s, işçilerin geri alınana kadar ve sorunun çözülene kadar Polonez’den ürün almayacağını açıkladı. Şu anda şirketle mahkemelik durumdalar. Tekgıda-İş Sendikası ve Polonez işçileri, Domino’s’un gösterdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Yunus Durdu, Domino’s ile yaptıkları görüşmelerde yanlarında olan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a da teşekkür etti. Durdu, birlikte hareket ederek kazanamayacakları hiçbir şey olmadığını ifade ederken, “Şimdi Domino’s’u ekarte ettik. Sıra Metro’da, Migros’ta, CarrefourSA’da” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, Polonez firmasına sendikal baskı yapma gerekçesiyle iki ayrı suçtan 2 milyon lira ceza verilmesini istedi. Bakanlık ayrıca, sendikal faaliyetleri engellediği gerekçesiyle firma hakkında başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

polo-tab4-cover-jpg-1.webp

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :