Dolandırıcıların Yeni Hedefi Esra Erol Oldu! Sosyal Medyada Yayılan O Video sahte çıktı!

Dolandırıcıların Yeni Hedefi Esra Erol Oldu! Sosyal Medyada Yayılan O Video sahte çıktı!
Yapay zeka dolandırıcıları ünlü sunucu Esra Erol'u hedef aldı. Esra Erol, sahte videoyla ilgili yasal yollara başvurdu

Dolandırıcılar, ünlü sunucu Esra Erol'u hedef aldı. Daha önce yayınladığı bir videosunu yapay zeka yöntemiyle yeniden seslendiren dolandırıcılar, videoyu BOTAS'ın logosu ve "yatırım fırsatı" başlığıyla sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde paylaştı. Videoda Erol, BOTAS'ın yeni bir yatırım projesine davet ediyor ve bu projeye yatırım yapanların büyük kazanç sağlayacağını söylüyor.

Görüntüsü ve sesi kullanılarak insanların kandırıldığını öğrenen Erol, yasal yollara başvurdu. Erol'un avukatı Hülya Kuran, yaptığı açıklamada, "Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Erol, sahte videoyu Instagram hesabından paylaşarak, "Değerli takipçilerim, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve benim görsellerim ve sesim kullanılarak 'yatırım fırsatı' gibi başlıklar altında yayınlanan ilanlar oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Bu tür dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Hukuki süreci başlattık" dedi.

Deepfake yöntemi, video veya ses içeriğine, bir kişinin yüzünü veya sesini başka bir kişininki ile değiştirmek için yapay zeka kullanan bir tekniktir. Bu yöntem, dolandırıcılar tarafından genellikle insanları kandırmak için kullanılıyor.

Etiketler :