Dolandırcılık şebekesi şimdi de yakınını vefat eden kişilere dadandı: Haciz tehdidi ile para alıyorlar!

Dolandırcılık şebekesi şimdi de yakınını vefat eden kişilere dadandı: Haciz tehdidi ile para alıyorlar!
Her geçen gün yeni bir yöntem bulan dolandırıcılar, bu kez vefat eden kişilerin yakınlarına yöneldi. Aradıkları kişiye, “Yakınınız bizden mal almıştı. Ödemesi var” diyerek arayan ve kendilerini avukat olarak tanıtan dolandırıcılar, haciz tehdidi ile bu kişilerin ödeme yapmasını talep ediyor. Türkiye genelinde binlerce kişiyi dolandıran şebekeye yönelik savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Çiğdem TOSUN

Kalp krizi geçiren Ümit Zekeriya Özkan, geçen 20 Mayıs günü yaşamını yitirdi. Özkan’ın vefatından 2 ay kadar sonra Bursa’da yaşayan kardeşi Özge K., kendisini avukat olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı. Adınının ‘Fırat Şimşek’ olduğunu söyleyen kişi, Özge K.’ye özetle “Rahmetli kardeşiniz Ümit’in, müvekkilim olan Atlantis Yedek Parça Eğitim Araçları San. AŞ.’den mal almış. Kardeşinizin 25 bin TL’lik bir borcu bulunuyor” diyerek ödemenin yapılmasını, aksi halde icra takibine geçileceğini söyledi. Bu kişi, ödemenin yapılmaması halinde haciz işlemleri nedeni ile toplam ödemenin 100 bin TL’yi bulabileceğini söyledi.

BORCA İLİŞKİN BELGE İSTEDİ

Özge K., duruma başlangıçta anlam veremedi. Devam eden süreçte Özge K., kardeşinin borcuna ilişkin belgeleri istedi ancak sonuç alamadı. Özge K., durumu avukat bir arkadaşı ile paylaştı. Bu kişi, Özge K.’ye hiçbir ödeme yapmadan beklemesini söyledi. Yapılan araştırmalar sonra, söz konusu kişilerin dolandırıcı olduğu yurtdışında bulunan, avukat Fırat Şimşek’in adının kullanıldığı anlaşıldı.

‘25 BİN TL ÖDE YOKSA HACZE GELECEĞİZ’

Özge K. konu ile ilgili Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada “25 bin liralık toplam bakiyeyi kapatmamı aksi takdirde icraya vereceklerini bu rakamın 100.000 TL civarı olacağını söylediler. Bir nevi korkutmaya çalıştılar. Ödeme yaparsam kendilerine, veraset ve ölüm belgesini, yasal mirasçının açık adresini, mail adresimi iletmemi istediler. Nedenini sorduğumda ise, ödemeyi yapmam halinde mailime borcu yoktur yazısı ileteceklerini söylediler. Hatta ben ödemeyi nereye yapacağımı sorduğumda ‘Bahar’ isimli Atlantis firmasında çalışan bir bayanın banka hesabına yapmam gerektiği söylendi. Ben de neden Atlantis firmasına ya da avukata yapmadığımı sorduğumda; avukat olarak makbuz kesmek istemediklerini, firmanın da kardeşime indirimli ve kur sabitleyerek ürünü sattıklarını bu nedenle firma banka hesabına ödemeyi kabul edemeyeceklerini ilettiler” bilgisini verdi.

BİNLERCE KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Dolandırıcılık şebekesinin adını kullandığı isimlerden biri olan avukat Fırat Şimşek, iki buçuk yıldır Türkiye'de yaşamadığını; ofis veya levha gibi resmi kayıtlarının olmadığını belirtti. İrlanda'da yaşayan Şimşek'in adı kullanan dolandırıcılar; başta Konya Antalya, İzmir ve İstanbul olmak birçok şehirden binlerce kişiyi dolandırmaya çalıştıkları anlaşıldı. Av. Şimşek de, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak:halktv.com.tr