Dolandırıcı Değil Sanki Holding Patronu!

Dolandırıcı Değil Sanki Holding Patronu!
Yalova’da görülen bir telefon dolandırıcılığı dosyası, 5 kişilik bir şebekenin profesyonel bir biçimde hareket ettiğini ortaya koydu. Bir şebeke üyesi, dolandırılan kişilerin para yatırması için 6 ayrı bankada hesap açtı. Şebekenin bir diğer üyesi ise, dolandırıcılıkta kullanmak üzere kendi adına 50 ayrı telefon hattı çıkardı. Dolandırılan bir kişinin şikâyeti üzerine şebekeye operasyon yapıldı.

Halktv.com.tr

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, işçi Hasan Öksüz, kendisini avukat ‘Avukat Özlem Aydın’ olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı. Öksüz’e, icralık olduğunu bildiren bu kişi “6 bin TL’lik bir icra borcunuz görünüyor. Bu parayı ödediğiniz taktirde, Aile Sağlık Paketi’nin kullanmadığınız için hesabınıza 22 bin 600 TL yatırılacak” dedi.

Halk Akademi öğrencisi Mehmet Demir'in haberine göre; Hasan Öksüz, dosyaya sunduğu ifadeye göre, görüşmeyi yaptığı akşam biraz da iş yorgunu olması nedeni ile arayan kişiye ‘tamam’ dedi ve 22 bin 600 TL alacağı beklentisi ile 6 bin lirayı göndermeyi kabul etti.

PARAYI, HESABA GÖNDERDİ

Bu görüşmeden sonra, devreye dava dosyasının sanıklarından biri olan Cem Takmaz girdi. Takmaz, Hasan Öksüz’e, 6 bin lirayı gönderebileceği IBAN numarasını gönderdi. Öksüz, Takmaz’ın hesabına parayı gönderdi. Takmaz ise, hesabına gelen paranın bir kısmını, bir diğer sanık İbrahim Kara’ya gönderdi.

KAMERA KAYITLARINA BAKILDI

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Öksüz’ün şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Para transferlerini yapıldığı hesaplar ve çekilen paralara ilişkin kamera kayıtlarına bakıldı. Yürütülen soruşturma sonrası şüphelilerin ifadeleri alındı.

‘ŞİRKETTE ÇALIŞACAKSINIZ DEDİ’

Sanıklardan İbrahim Kara, ifadesinde “Taylan Narman mahalledeki gençleri topladı. Bize bir şirket kuracaklarını bizi de bu şirkette çalıştıracaklarını, bizden bankalardan hesap açtırıp IBAN numaralarını kendisine vermemizi istedi” dedi. Kara, 6 ayrı bankadan hesap açtığını söyledi. Taylan Narman ise, hesabına gelen paraları Kara’ya teslim ettiğini söyledi.

50 TELEFON HATTI ÇIKARDI!

Sanıklardan Hakan Gelincik ise, telefoncuda çalıştığını belirterek “Çalıştığım yere gelen İ. Ş. adına yaklaşık 50 tane hattı birlikte çıkardık. Ayrıca aynı yerde kendi adıma yaklaşık 50, akrabalarım adına da çok sayıda hat çıkardım” ifadelerini kullandı.

5 KİŞİYE ‘DOLANDIRICILIK’ DAVASI

Yürütülen soruşturma sonrası Cem Takmaz (35) , Emre Savcu (25) , Hakan Gelincik (27) , İbrahim Kara (25) , Taylan Narman (25) hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Sanıkların yargılaması Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :