Doğu Perinçek'ten Taliban yorumu: Mustafa Kemal gibi...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin yayın organında açıklamalarda bulundu. Perinçek, Taliban'ı Mustafa Kemal Atatürk'e benzetti. Perinçek'in sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Daha önce, Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Ozan Bursalı basın açıklaması düzenleyerek Taliban için, 'Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir.' demişti.

Partisinin Yayın organı Ulusal Kanal'da, Kabil'e girerek yönetimi ele geçiren Taliban hakkında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek açıklamalarda bulundu.

"Mustafa Kemal Paşa'nın yaptığı gibi Afgan Kurtuluş savaşı"

 

 

Afgan halkının 20 yıl boyunca ABD ile savaşarak ABD'yi yenilgiye uğrattığını söyleyen Perinçek, 'Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı' ifadesini kullandı.

Perinçek şöyle konuştu:

'Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika'ya karşı savaştı. 20 yıl. Halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerikayla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok.'

Doğu Perinçek'e sosyal medyada tepki

Doğu Perinçek'in bu sözleri sosyal medya platformlarında tepkiyle karşılandı. Türkiye kaynaklı hesaplarda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözlerini içeren video paylaşılırken tepki yorumları eklendi. 

Twitter'da sabahın ilk saatlerinden Trend Topic listesine giren 'Doğu Perinçek' ile ilgili benzer yorumlar Instagram, Facebook ve Youtube üzerinde de görüldü.