Doğu Akdeniz Hareketlendi!

Doğu Akdeniz Hareketlendi!
Akdeniz'de bu sabah saat 07.27'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Doğu Akdeniz hareketli" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.27'de merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesinin yaklaşık 41 kilometre açıkları olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem yerin 36.05 kilometre derinliğinde meydana geldi.

3-001.jpg

DOĞU AKDENİZ HAREKETLİ

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depremle ilgili bir paylaşım yaptı. Prof. Dr. Görür, Doğu Akdeniz'in hareketli olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Arkadaşlar Akdeniz Rodos Adası yakınlarında ve Helen-Kıbrıs Yayının Pliny-Strabo fay kesimi civarında 64 km derinde bir deprem oldu. Herzamanki gibi Doğu Akdeniz hareketli, sevgiyle"

naci-gorur.jpg

OSMAN BEKTAŞ: "EGE'DE DEPREM TEHLİKESİ DÜNDEN FAZLA"

Öte yandan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Akdeniz depremini değerlendirdi. Bektaş, son yaşanan depremle Ege'de deprem tehlikesinin daha fazla arttığına dikkat çekti.

2.jpg