Filozof Ramazan'ı Tarikatlar Tehdit Ediyormuş! Dükkanıma Bazı İnsanlar Geliyor

Diyarbakır Ulu Camii’nin avlusunda dini tebliğ konuşmalarıyla tanınan, videoları dolaşıma giren “Filozof Ramazan” lakaplı Ramazan Pişkin, İstanbul Cerrahpaşa’daki çay ocağında bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Pişkin'in bir süredir tehdit edildiği belirtildi.

Diyarbakır'ın tanınan simalarından "Filozof Ramazan" lakaplı Ramazan Pişkin, İstanbul'da yaşanan bir olayda bıçaklanarak öldürüldü.

Pişkin'in sosyal medyada paylaştığı bir videosunda tehdit aldığını ifade ederek "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. Maalesef benim dükkanıma da kendini bilmez bazı insanlar geliyor" dediği görüldü.

Pişkin "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil, ben cahil insanlarla kendini bilmez, edepten, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiçbir ilişkim olamaz. Ne dünyada ne ahirette...

Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişimdir. Hurafeler var, maalesef rant kapılarına dönüşmüştür. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar. Ben topyekün hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazen iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Genel olarak tarikatlarda hurafeler doludur. Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur, sizi bağlar. İslam ve Kur'an'ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorum da sizi bağlar."

Pişkin, İstanbul Cerrahpaşa'da bulunan çay ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Pişkin'i hastaneye kaldırdı.

Pişkin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ramazan Pişkin, Diyarbakır Ulu Camii'nin avlusunda yaptığı dini sohbetlerle tanınıyordu.

Pişkin'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Ramazan Pişkin, 1977 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Diyarbakır'da tamamladı. Ardından Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Pişkin, mezun olduktan sonra Diyarbakır Ulu Camii'nde cemaate dini sohbetler vermeye başladı. Samimi ve anlaşılır üslubuyla kısa sürede Diyarbakır'da tanınan bir sima haline geldi. Sohbetleri sosyal medyada da yayınlanmaya başlandı ve kısa sürede çok sayıda takipçi edindi.

Pişkin, "Filozof Ramazan" lakabıyla da tanınıyordu. Bu lakabı, sohbetlerinde kullandığı felsefi kavramlardan dolayı almıştı.

Pişkin, 8 ay önce İstanbul'a taşındı. İstanbul'da Cerrahpaşa'da bir çay ocağı açtı ve burada da sohbetlerine devam etti.

Pişkin, 31 Ocak 2024 tarihinde, İstanbul Cerrahpaşa'daki çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Pişkin'in ölümünün ardından Diyarbakır'da ve İstanbul'da birçok kişi tarafından anma törenleri düzenlendi.

Pişkin, geride eşi ve iki çocuğu bıraktı.

RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'de dini sohbetlerde bulunan ve geçmişte 'Deli' sonraları ise 'Ramazan Hoca' ve 'Filozof Ramazan' olarak anılan Ramazan Pişkin'in konuşmaları sosyal medyada ilgi görüyordu. Filozof Ramazan, dini konularda sohbet videoları yayınlıyordu.

Son 5 yıldır Ulu Camii'de yerli ve yabancı turistlere İslam'ı anlatan Pişkin, günün her saatini vatandaşlara bir şeyler anlatarak geçirdi.

Diyarbakırlı 47 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet'e adamıştı. Küçük yaşlardan beri İslam'ı araştırıp dini kitaplar okuyan Pişkin, bir süre sonra çevresinden 'deli' damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Böçkün, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami'de vatandaşlara anlatmaya başladı. 'Deli' lakabı bir süre sonra yerini 'Ramazan Hoca'ya bırakırken, Böçkün'ün konuşmaları, sosyal medya platformlarında tıklanma rekorları kırmıştı. Videoları sosyal medyada viral olan Ramazan Böçkün 31 Ocak'ta hayatını kaybetti.

Etiketler :