Diyarbakır'da Kaymakam-İmam Gerginliği Meydan Kavgasına Dönüştü

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakamın, cuma hutbesini eksik okuyan imamı darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginlik sürüyor. İlçe merkezinde meydanda imam Mahsum Koçağa'nın bazı yakınlarının karşılaştıkları AKP ilçe yöneticilerine sataştığı ve ardından darp ettiği öne sürüldü.

Kaymakam Burak Akeller’in imam Mahsum Koçağa’yı darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginliğin ardından Kulp'ta kavga çıktı.

Kulp ilçesindeki Bahçelievler Camisinde Cuma hutbesi okuyan imam Mahsum Koçağa, hutbenin bir kısmını okumadan geçince camide bulunan Kaymakam Burak Akeller'in tepkisine neden olmuş, ardından Akeller'in Koçağa'yı darp ettiği iddia edilmişti.

Yerel çermikgazetesi.com'un haberine göre bu olayın ardından ilçede başlayan gerginlik sürüyor. Dün AKP ilçe yönetiminin Kaymakam Burak Akeller'e destek amacıyla basın açıklaması yapma girişimine olayın daha da büyümemesi için izin verilmemişti.

Bugün ilçe merkezinde Kulp Öğretmenevi önündeki meydanda imam Mahsum Koçağa'nın bazı yakınlarının karşılaştıkları AKP ilçe yöneticilerine sözlü sataştığı ve ardından darp ettiği öne sürüldü.

Olayın ardından polisin ilçedeki güvenlik tedbirini yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Ferit Aslan, bölgeden gelişmeleri aktardı.

AKP İLÇE BAŞKANININ KARDEŞİ DARP EDİLDİ

Ferit Aslan bölgeden gelişmeleri aktardı:

"İmama darp iddiasının ardından Kulp'ta olayın gerginliği yaşandı. Dün kulpta olayın ardından AKP ilçe başkanı ve yakınlarının bulunduğu bir grup kaymakama destek vermek için yürüyüş yapmak istedi. Ancak Diyarbakır valiliği yürüyüşe izin vermedi.

Bugün kaymakamlık önünde AKP ilçe başkanının yakınları ve köylüleriyle imamın köylüleri bir araya gelmişti. Bir tarafta da barıştırma girişimi oldu kaymakamla imamı. Onlar konuşurken aşağıda bu sırada kavga çıktı. Kavga sırasında AKP ilçe başkanının kardeşi darp edildi.

Asker ve polis müdahale etti. Her iki tarafın köylülerinin ilçe merkezine gelmemesi için önlemler alındı. Şu anda ilçede durum sakin. Devreye de barıştırmak için birileri giriyor bir taraftan.
İlçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Diyarbakır'daki AKP milletvekilleri başta olmak üzere barıştırma girişimlerinden söz ediliyor. Ama iş artık soruşturma boyutuna gitti."

Etiketler :