Diyarbakır Saldırısında 3 Kişi Öldü, Asker Sokağa İndi!

Diyarbakır Saldırısında 3 Kişi Öldü, Asker Sokağa İndi!
Diyarbakır'da İhya- Der'e düzenlenen saldırıdan sonra askeri araçlar sokağa çıktı.Olayların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İhya- Der Şube Başkanı Aytaç Baran'ın evinden çıkarken silahlı saldırıda ağır yaralandığı...

Diyarbakır'da İhya- Der'e düzenlenen saldırıdan sonra askeri araçlar sokağa çıktı.

Olayların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İhya- Der Şube Başkanı Aytaç Baran'ın evinden çıkarken silahlı saldırıda ağır yaralandığı ve götürüldüğü hastanede öldüğü belirtildi. Bu olayın ardından dernek binası önünde toplanan grubun olayı protesto ettiği ve bu sırada bir kıraathaneye yapılan baskında da 2 kişi silahla ateş edilerek öldürüldü.

İhya- Der Şube Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran ile 2 kişinin daha öldüğü silahlı saldırıdan sonra, kentin stratejik noktalarına polise takviye için jandarma özel harekat ekipleri konuşlandırıldı. Kirpi, kobra ve TOMA'larla konuşlanan jandarma, çıkabilecek olaylara karşı teyakkuz halinde bekliyor.

Kentte kavşaklarda görevli trafik polislerinin de saldırı olasılığına karşı çelik yelek giyip uzun namlulu silahlı oldukları gözlendi. Hüda- Par il binasının çevresinde de yoğun güvenlik önlemi alındı.