Diyanet'in yaptırdığı anketten Ali Erbaş'a kara haber

Diyanet'in yaptırdığı anketten Ali Erbaş'a kara haber
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurum içinde yaptırdığı anket sonuçları dikkatleri üzerine topladı. Kurumdaki çalışanların fişlenme kaygısı nedeni ile isimlerini verilen forma doldurmadıkları ve adaletsizliklerden yakındıkları anket sonuçlarına yansıdı.

Yapılan toplumsal araştırmalarda vatandaşların Diyanet kurumuna güvenlerinin dipte olduğu görülünce kurum içerisinde anket yapıldı. Ancak yapılan anketlerin sonuçları Diyanet koridorlarını karıştırmaya yetti.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre araştırma şirketlerinin düzenli olarak yaptırdığı kuruma güven araştırmalarının sonuçları kötü gelince Diyanet İşleri Başkanlığı da kurum içerisinde anket yaptırma kararı aldı.

"KURUM İÇERİSİNDE ADALETSİZLİK VAR"

Kurum içindeki kaynaklardan aktarılan bilgilere göre kurum içerinde çalışanların Ali Erbaş döneminde bayramlaşma programlarından rahatsız oldukları sonuçlara yansıdı. Yapılan ankette sorulan "Başkanlığımız tarafından düzenlenen ortak etkinliklerden hangileri dikkatinizi çekmektedir?" sorusuna "bayramlaşma" seçeneğinin işaretlenmemesi dikkat çekti. Bununla beraber kurum çalışanlarının “Hac, umre ve yurtdışı görevlendirmelerde personele adil davranıldığını düşünüyorum" sorusuna çalışanların çok büyük bir bölümü “Kesinlikle katılmıyorum" seçeneğini işaretledi.

diyanet-personeli-adalet-yok-diyor-1.jpg

DİYANET'TE ÇALIŞTIKLARINI RAHATÇA İFADE EDEMİYORLAR

Sorulan bir diğer ifade ise şu şekilde oldu: "Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalıştığımı her ortamda çekinmeden rahatça ifade ederim". Çalışanların bu ifade de çok büyük bir bölümünün “Kesinlikle katılmıyorum” cevabını verdiği görüldü.

İMAJ YERLERDE

Yine aynı ankette "Başkanlığın toplumdaki imajının olumlu olduğunu düşünüyorum" ifadesine "olumsuz" yanıtını verenlerin sayısının olumlu olduğunu düşünenlere göre hayli yüksek olduğu ortaya çıktı.

FİŞLENMEKTEN KORKTULAR

Verilen anket için kurşun kalem kullanılması personellere iletilirken, personellerin yanıtlarını değiştirilme endişesi nedeni ile tükenmez kalem ile cevap verdikleri, birim birim yaptırılan ankette çalışanların medeni durumları, kira durumları ve çocuk sayısı sorularına fişlenmekten çekindikleri nedeni ile cevap vermedikleri görüldü.

Kaynak:Birgün