Diyanet İstedi Camilerden T.C. İbaresi Kalktı

Diyanet İstedi Camilerden T.C. İbaresi Kalktı
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gitme kararı aldı. Beyaz zemine lacivert renkli olan tabelalar, kırmızı-beyaz renge dönüşecek. Yeni tabelalarda bağlı bulunulan Müftülük bölümünün üzerinde yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen “T.C.” ibaresi de olmayacak.

Diyanet’in “yeni anayasa” tartışmaları sürerken, tabelalardan “TC” ibaresini kaldırma kararı dikkat çekti.

Cumhuriyet'in haberine göre, 2013 yılında, devlet kurumlarından “TC” ibarelerini kaldırma kararı almıştı. İktidarın bu kararı o dönem tartışmaları da beraberinde getirmiş ve Diyanet de 2021’de camilerden ve Diyanet’e bağlı kurumlardan “tabela değişikliği” gerekçesiyle “TC” ibaresini kaldırmaya başlamıştı.

Uygulamanın başladığı tarihten bu zamana denk gerçekleştirilen tabela değişikliklerinde “TC” ibaresinin birer birer kaldırıldığı görüldü.

1-001.jpg

Bu uygulama kapsamında son olarak Ankara Kızılay Metro İstasyonu’nda bulunan Çankaya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun da tabelası değiştirildi. Diyanet’in yeni logosunun yer aldığı kırmızı-beyaz tabela Çankaya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’na yerleştirilirken tabelada “TC” ibaresinin yer almaması dikkat çekti.

82695-62576.jpg