Devre Mülk Dolandırıcılığında Flaş Gelişme: Sinemanın Ünlü İsmi Gözaltında!

Yalova merkezli devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Karaderili Grup’un sahipleri Orhan Karaderili ile eşi Elvan Karaderili ile birlikte gözaltına alınan isimler arasında ünlü sinema ve dizi oyuncusu Yusuf Atala’nın da olduğu ortaya çıktı. Şebeke üyeleri, en az 50 bin kişiyi ‘ücretsiz tatil kazandınız’ vaadi ile dolandırmakla suçlanıyor.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan isimlerden biri ise dikkat çekici. Soruşturmanın odağında Karaderili Şirketler Grubu’nun sahibi Orhan Karaderili, eşi Elvan Kermen Karaderili, Çağatay Alaçam, Koray Öngen, kardeşi Güray Öngen gözaltına alınan isimler arasında.

ivajwdmdvk6y0-5ejizmca.webp
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Gözaltına alınan isimler arasında Yaprak Dökümü, Kampisistan ve Pis Yedili, Süper Baba gibi dizi filminde oynayan Yusuf Atala da yer alıyor.

301876-10151549011042080-1801787213-n.jpg
Orhan Karaderili ile eşi Elvan Kermen Karaderili de gözaltına alındı.

TAKİPSİZLİK KARARLARI KALDIRILDI

Başsavcılığın, daha önce aynı konuda takipsizlik kararı verilen başvuruları da dahil ederek genişlettiği soruşturmada verilen talimat doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yalova, Adana, İstanbul ve Kütahya ile Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

ac63lyhon0e08odlkjwuag.webp

Çok sayıda materyalin ele geçirildiği operasyonda, şirketin yöneticileri başta olmak üzere 29 şüpheli yakalandı.

whatsapp-image-2024-06-13-at-15-31-09.jpeg
Sinema oyuncusu Yusuf Atala da gözaltına alınanlar arasında.

PERSONELİ, ALICI GİBİ GÖSTERDİLER!

Gözaltına alınan zanlıların, ücretsiz tatil vaadiyle otele gelenleri zorunlu olduklarını söyleyip toplantıya katılımlarını sağladıkları, misafirlerin giyim tarzlarına uygun kıyafetler giymiş personelle görüştürerek devre mülk satın almaya ikna etmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

s-2964cb74263ee269c11fe9764f3acdc17d754c85.webp
Yusuf Atala

21 PARAVAN FİRMA KULLANDILAR

21 paravan firma üzerinde para toplayan şebekenin, Yalova’da bulunan Terma City isimli devre mülk projesi üzerinden en az 50 bin kişiyi dolandırdığı ifade ediliyor.

Kaynak:halktv.com.tr