Devlet kayıtlara kayıtsız kalmış: İbrahim Haskoloğlu, elindeki bilgileri önce İletişim Başkanlığı'na sormuş

Devlet kayıtlara kayıtsız kalmış: İbrahim Haskoloğlu, elindeki bilgileri önce İletişim Başkanlığı'na sormuş
Devlet kurumlarındaki verilerin bilgisayar korsanları tarafından çalındığını haberleştirmesinin ardından tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, haberi yapmadan önce İletişim Başkanlığı'na bilgi vermiş, yetkililer yapmaması konusunda hiçbir yetkili olumsuz bir şey söylememiş.

Devlete ait gizli bilgileri paylaştığı gerekçesiyle Anadolu Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmasına karar verilen İbrahim Haskoloğlu, savcıya verdiği ifadesinde elindeki bilgileri devlet kurumlarıyla paylaştığını fakat hiçbir şekilde cevap alamadığını söyledi.

Bilgisayar korsanlarının kendisine Yemek Sepeti'ndeki sızıntıyı haberleştirmesinden sonra ulaştığını belirten Haskoloğlu, bilgisayar korsanlarının paylaştıklarını Emniyet Genel Müdürlüğü ve SİBER hatlarını arayarak bilgilendirmek istediğini fakat kendisine geri dönüş yapılmadığını belirtti.

Haskoloğlu, verileri bazı siyasilerle paylaştığına dair verdiği ifadesinde, "Elimdeki bilgileri Mahir Ünal (AKP Grup Başkanvekili), Mustafa Şentop (Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı), Özgür Özel ve Engin Özkoç'la (CHP Grup Başkanvekili) paylaştım" dedi.

"Mahir Ünal numaramı istedi, İletişim Başkanlığı'ndan aradılar"

Bilgileri paylaştıktan sonra AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın kendisinden numarasını istediğini aktaran Haskoloğlu, ardından İletişim Başkanlığı'nın kendisini aradığını aktardı. İletişim Başkanlığı'ndaki yetkililerin bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletmesini istediğini ve bu bilgileri EGM ve MİT'e ayrı ayrı yolladığını söyleyen Haskoloğlu, başka haber sitelerinde benzer haberlerin yayınlandığını görünce yaşadıklarını haberleştirdiğini belirtti.

Haskoloğlu ayrıca savcılığa verdiği ifadesinde, yaşadıklarını haberleştirmesinin sorun yaratıp yaratamayacağına dair İletişim Başkanlığı'yla görüştüğünü, yetkililerin kendisine olumsuz bir dönüş yapmadıklarını da söyledi.